EUROLYGA 2023

Dvi Lietuvos rankininkų turinčios komandos iškovojo sunkias pergales Europos lygoje

Antradienį vyrų rankinio Europos lygos ketvirtajame ture pergales iškovojo dvi iš keturių komandų, kurioms atstovauja lietuviai. Tiesa, šiame ture vėl žaidė tik du Lietuvos rankininkai.

Gerdas Babarskas.<br>Klubo nuotr.
Gerdas Babarskas.<br>Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2022, 6:34 AM, atnaujinta Nov 30, 2022, 6:40 AM

Gerdas Babarskas antradienį prisidėjo prie „Aix“ ekipos pergalės, o traumą besigydantis Rolandas Bernatonis liko namie ir nekovojo dėl pirmosios „Benidorm“ pergalės.

„Aix“ namie po netikėtai sunkios kovos palaužė Reikjaviko „Valur“ pasipriešinimą 32:29 (14:15). G.Babarskas įmetė vieną įvartį ir kartą buvo pašalintas 2 minutėms.

Paskutinėmis minutėmis spurtą surengęs „Benidorm“ išvykoje išplėšė pergalę prieš Budapešto „Ferencvaros“ komandą 33:32 (14:16).

Benidormo rankininkai Vengrijos sostinėje beveik visą laiką atsiliko, bet priešpaskutinę minutę išlygino rezultatą, o paskutinėmis sekundėmis įmetė pergalingą įvartį.

Provanso Ekso ekipai taip pat buvo nelengva. Šį rudenį puikiai žaidžiantis „Valur“ ne šiaip priešinosi, bet antrojo kėlinio viduryje pirmavo 24:20. Vis dėlto „Aix“ laiku padarė išvadas ir paskutinėje rungtynių dalyje viską sustatė į savo vietas.

„Aix“ ir „Benidorm“ žaidžia B grupėje. „Aix“ turi 6 taškus ir dalinasi pirmąją vietą su „Flensburg-Handewitt“ klubu, kuris šiame ture patyrė pirmąjį pralaimėjimą. „Benidorm“ šį antradienį į savo sąskaitą įsirašė pirmuosius taškus ir dalijasi penktąją vietą su taip pat 2 taškus turinčiu „Ferencvaros“.

Europos lygos grupėse žaidžia po šešias komandas. Po keturias geriausias komandas pateks į atkrintamąsias varžybas.

Kitos dvi lietuvių komandos antradienį pratęsė pralaimėjimų virtines.

Gintaro Savukyno treniruojamas D grupės autsaideris Zaporižės „Motor“ laikinuose namuose Diuseldorfe pralaimėjo Bitolos „Pelister“ rankininkams 30:33 (16:18). „Motor“ žaidėjas Jonas Truchanovičius įvarčių nepelnė.

Taškų neturintis „Motor“ dalinasi paskutinę vietą su „Aguas Santas“ klubu, su kuriuo susitiks kitą savaitę.

D grupėje pirmauja po 8 taškus iškovoję Berlyno „Füchse“ ir „Skanderborg-Aarhus“.

Jau du mėnesius dėl traumos nežaidžiantis Hardo „Alpla“ rankininkas Karolis Antanavičius praleido ir antradienį vykusias rungtynes, kuriose jo komanda namie pralaimėjo Našicų „Nexe“ klubui 24:35 (11:18). Taškų neturinti Hardo komanda C grupėje dalinasi paskutinę vietą su „Balatonfüred“, su kuriuo žais kitame ture.

Šios grupės vienvaldis lyderis yra 8 taškus surinkęs „Nexe“.

A grupėje pirmauja 8 taškus iškovojęs „Montpellier“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.