EUROLYGA 2023

Lietuvos golbolo rinktinės nuleido ant žemės sėkmingai kovojusį Iraną – sudaužė net nepasibaigus mačo laikui

Portugalijoje vykstančiame pasaulio golbolo čempionate pirmadienį savo penktąjį D grupės mačą žaidė Lietuvos golbolininkai, o jų varžovais buvo sėkmingai kovojusi ir tris laimėjimus iki pirmadienio turėjusi Azijos ekipa – Irano rinktine. Ir Lietuvos ekipa parodė savo jėgą – sudaužė varžovus 15:5. Mačas buvo sustabdytas dėl aiškaus pranašumo likus grumtis 1 min. 9 sek.

Lietuvos golbolo rinktinė.<br>D.Ožalo/LPAK nuotr.
Lietuvos golbolo rinktinė.<br>D.Ožalo/LPAK nuotr.
Lietuvos golbolo rinktinė.<br>D.Ožalo/LPAK nuotr.
Lietuvos golbolo rinktinė.<br>D.Ožalo/LPAK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2022, 4:45 PM, atnaujinta Dec 13, 2022, 7:35 AM

Lietuviai galingai pradėjo 12 minučių kėlinį, išsiveržę į priekį 4:0. Likus kovoti 4 min. jie pirmavo 11:2 ir iki pergalės reikėjo tik vieno tikslaus metimo. Iraniečiai dar priešinosi, bet galiausiai baudiniu Gernrikas Pavliukenecas skirtumą padarė dviženkliu ir Lietuva laimėjo.

Trylika kartų pasižymėjęs G. Pavliukianecas pripažintas naudingiausiu mačo žaidėju, du įvarčius Lietuvos ekipai pridėjo J. Pažarauskas.

„Šiandien nudžiugino žaidimas. Tikrai nesitikėjau tokios lengvos mūsų pegalės. Esu labai patenkintas savo žaidėjais. Visoje arenoje labai didelė drėgmė buvo, grindys labai slidžios, todėl laukėme labai stiprių ir lygių metimų, nes ant slidžios dangos kamuolys lekia greitai.

Tačiau pritaikėme gerą gynybą, o patiems pavyko atlikti fantastinius metimus. Manau, kad jų greitis siekė 75–80 kilometrų per valandą.

Labai džiaugiuosi šia pergale. Kadangi anksčiau su Ukraina sužaidėme lygiosiomis, todėl dabar mums kuo didesnė persvara svarbi kiekvienose rungtynėse.

Mums liko dvejos rungtynės. Tikimės pasiekti pergales ir bent iš antros vietos grupėje žengti į kitą etapą“, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis K. Janeika.

Lietuviai D grupėje startavo nesėkme, kai 5:10 neatsilaikė prieš Kinijos rinktinę. Tačiau jau penktadienį anksčiau laiko 12:2 sutriuškino Kolumbiją, šeštadienį išsiskyrė taikliai po dramatiškos pabaigos su Ukraina 5:5. Sekmadienį Lietuva dar nepasibaigus mačo laikui džiaugėsi sėkmė prieį JAV atstovus 12:2.

Lietuvos ekipos grupėje dar lauks susitikimai su autsaideriais Egiptu ir Argentina.

Kinija šioje grupėje turi 12 taškų, po sėkmės Lietuva pakilo į antrąją vietą su 10 taškų, o Iranas užima trečiąją poziciją su 9 taškais.

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionatuose yra iškovojusi 2 aukso, 1 sidabro, 1 bronzos medalį. Pastarąjį kartą lietuviai ant garbės pakylos planetos pirmenybėse kopė dar 2010 m. Šefilde.

Mūsų šalies golbolininkams kelialapį į Paryžiaus paralimpines žaidynes garantuotų patekimas į pasaulio čempionato finalą.

Lietuvai pasaulio čempionate atstovaus Genrikas Pavliukianecas, Mantas Brazauskis, Justas Pažarauskas, Nerijus Montvydas, Artūras Jonikaitis ir Normantas Prušinskas. Ekipai negali padėti veteranas Marius Zibolis, kuris nespėjo atsistatyti po kelio operacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?