EUROLYGA 2023

Po daugybės metų be pergalių „Ferrari“ paskyrė naują „Formulės 1“ komandos vadovą

„Ferrari“ paskyrė 54-erių Fredericą Vasseurą naujuoju „Formulės 1“ komandos vadovu ir pakeitė nuo 2019 m. sausio jai vadovavusį Mattia Binotto.

„Ferrari“ paskyrė 54-erių Fredericą Vasseurą naujuoju savo „Formulės 1“ komandos vadovu.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
„Ferrari“ paskyrė 54-erių Fredericą Vasseurą naujuoju savo „Formulės 1“ komandos vadovu.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2022, 3:09 PM, atnaujinta Dec 13, 2022, 3:10 PM

Patyręs prancūzas perėjo į „Scuderia Ferrari“ po penkerių metų vadovavimo „Sauber“ („Alfa Romeo“) komandai.

Po žingsnio, kuris iššaukė virtinę pasikeitimų aukščiausiose „Formulės 1“ komandų pozicijose, „Alfa Romeo“ komanda savo komandos vadovu paskyrė „McLaren“ komandos vadovą Andreasą Seidlą vyriausiuoju vykdomuoju direktoriumi.

„McLaren“ paskelbė, kad dabartinis lenktynių direktorius Andrea Stella dabar užims komandos vadovo pareigas.

Pirmadienį „Williams“ komanda taip pat patvirtino, kad jos vadovas Jostas Capito paliko savo postą. Įvykių eiga prasidėjo, kai šį mėnesį M.Binotto atsistatydino iš „Ferrari“ komandos po nuviliančio sezono, pasižymėjusio dideliais pažadais, kurių nepavyko įgyvendinti, komandos ir vairuotojų klaidomis bei prastu patikimumu ir nepastovumu.

Šios pareigos bus svarbiausias darbas F.Vasseuro karjeroje ir neabejotinai jam ant pečių užkraus didžiulę atsakomybę ir spaudimą. „Scuderia Ferrari“ nėra laimėjusi vairuotojų titulo nuo 2007 m., kai jį iškovojo Kimi Raikkonenas, ir nors F.Vasseuras paveldi potencialiai labai konkurencingą bolidą, komanda turi daug galimybių tobulėti veiklos srityje, o tai yra nelengva užduotis, kurios jis teigia laukiantis su nekantrumu.

„Ferrari“ man, kaip žmogui, kuris visą gyvenimą aistringai domėjosi automobilių sportu, visada buvo lenktynių pasaulio viršūnė, – leidiniui „The Guardian“ sakė jis. – Nekantriai laukiu, kada pradėsiu dirbti su talentinga ir išties aistringa Maranelo komanda, kad pagerbčiau „Scuderia Ferrari“ istoriją ir paveldą bei patenkinčiau mūsų „Tifosi“ („Ferrari“ fanus) visame pasaulyje.“

Inžinieriaus techninį išsilavinimą turintis F.Vasseuras anksčiau vadovavo „ART Grand Prix“ komandai įvairiose žemesnio lygio „Formulės“ serijose ir vedė tokius lenktynininkus kaip Lewisas Hamiltonas, Charlesas Leclercas, George'as Russellas ir Nico Rosbergas jų kelyje į „Formulę-1“. Jis įkūrė komandą kartu su Nicholu Todtu, buvusio „Ferrari“ vadovo ir Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) prezidento Jeano Todto sūnumi.

Be to, jis penkerius metus vadovavo „Sauber“ komandai, kuri nuo 2019 m. rungtyniauja „Alfa Romeo“ vardu ir labai stipriai pakeitė šią komandą. Šiemet jie užėmė šeštąją vietą čempionate – geriausią per dešimtmetį. Šį sezoną antrąją vietą turnyrinėje lentelėje užimantis „Ferrari“ lenktynininkas Charles'is Leclerc'as 2018 m. debiutavo „Formulėje 1“ kartu su F.Vasseuru „Sauber“ komandoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.