EUROLYGA 2023

Čekų ledo ritulio legenda įspėjo: NHL gailėsis, kad į „Žvaigždžių dieną“ pasikvietė rusus

Vienas garsiausių Čekijos ledo ritulio atstovų buvęs vartininkas 57-erių Dominikas Hašekas sukritikavo NHL sprendimą į „Žvaigždžių dienos“ ledo ritulio mačą pasikviesti šešis rusus.

 Domininkas Hašekas<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
 Domininkas Hašekas<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-10 11:05

Kaip tikino pats žymus ledo ritulininkas D.Hašekas, toks NHL sprendimas leisti varžytis rusams parodo, jog lyga palaiko agresorės Rusijos karą Ukrainoje.

„Tai reiškia, kad atsakomybė už daromą žalą Ukrainoje ir prarastas gyvybes tenka NHL. Kada nors NHL už tai turės sumokėti ir atgailauti“, – savo asmeniniame socialiniame tinkle rašė čekas.

NHL į „Žvaigždžių dienos“ rungtynes, kurios vyks vasario 4 dieną Floridoje „Panthers“ ekipos arenoje, kviečia šeši žaidėjus iš Rusijos.

Tarp pakviestųjų bus „Washington Capitals“ kapitonas Aleksandras Ovečkinas, „New York Rangers“ vartininkas Igoris Šestiorkinas, „Tampa Bay Lightning“ puolėjas Nikita Kučerovas, „Carolina Hurricanes“ puolėjas Andrejus Svečnikovas, „Minnesota Wild“ puolėjas Kirilas Kaprizovas ir „St. Louis Blues“ žaidėjas Vladimiras Tarasenka.

Prieš tai legendinis čekų ledo ritulininkas, dukart Stenlio taurės laimėtojas, olimpinis čempionas D.Hašekas parašė atvirą laišką NHL, WTA ir ATP vadovams, kuriame paragino šalinti rusus iš visų sportinių varžybų.

Buvusio vartininko nuomone, sporto organizacijos turi pakeisti savo poziciją agresorės Rusijos atžvilgiu.

„Aš parašiau atvirą laišką, norėdamas atkreipti viso pasaulio dėmesį į tai, kad kai kurios sporto varžybos dabar prisideda prie karo veiksmų Europoje, kurie kasdien nusineša šimtus ir net tūkstančius gyvybių. Tai mėginimas išgelbėti šias gyvybes ir priartinti karo Ukrainoje pabaigą.

Rusijos sportininkai šiuo metu neturėtų dalyvauti tarptautinėse varžybose. Aš prašau visų pasaulio sporto lygų apsvarstyti šį sprendimą“, – cituoja D. Hašeką portalas „Protext.cz“.

Buvęs ledo ritulininkas taip pat pasmerkė žvėriškus Rusijos armijos nusikaltimus ir ukrainiečių vaikų deportaciją, kurią jis pavadino genocidu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.