EUROLYGA 2023

A. Malašinsko komandos draugu gali tapti aukščiausias Europos rankininkas

Rankinio bendruomenės žvilgsniams nukrypus į trečiadienį parsidėjusias pasaulio pirmenybes, dėmesį į save netikėtai atkreipė „Melsungen“ klubas, kuriam atstovauja Aidenas Malašinskas. „Melsungen“ sudrebino rankinio rinką skambiu sandoriu – pasirašė sutartį su vienu iš aukščiausių pasaulio rankininkų latviu Dainiu Krištopanu.

D.Krištopanas.<br>Imago/Scanpix nuotr.
D.Krištopanas.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 4:08 PM

„Ši sutartis yra, ko gero, įspūdingiausia per visą „Meslungen“ istoriją“, – ketvirtadienį pristatydamas naujoką sakė klubo sporto direktorius Michaelis Allendorfas.

Tiesa, 32 metų 215 cm ūgio Dainis Krištopanas prie Melzungeno komandos prisidės neiškart. Nedideliame Latgalos mieste Ludzoje užaugęs D.Krištopanas šį sezoną baigs Paryžiaus PSG klube, o jo naujoji keturių sezonų sutartis su „Melsungen“ įsigalios šių metų vasarą.

D.Krištopanas šį sezoną yra vienas svarbiausių PSG rankininkų. Čempionų lygos turnyre latvių milžinas per 10 rungtynių įmetė 60 įvarčių ir rezultatyviausių turnyro žaidėjų lentelėje užima penktąją vietą.

Anksčiau D.Krištopanas žaidė kitose Čempionų lygos komandose: Prešovo „Tatran“ (2009–2015 m.), Bresto „Miaškov“ (2015–2017 m.) ir Skopjės „Vardar“ (2017–2020 m.), o į turtingiausią pasaulio klubą PSG perėjo 2020 metais. 2019 metais D.Krištopanas padėjo „Vardar“ klubui tapti Čempionų lygos nugalėtojais.

Prisidėjus D.Krištopanui, Melzungeno komandoje bus net trys žaidėjai, kurie prieš trejus su puse metų tapo Čempionų lygos nugalėtojais. Anksčiau „Melsungen“ pakvietė taip pat su „Vardar“ į Europos rankinio viršūnę įkopusius rusą Glebą Kalarašą ir brazilą Rogerio Moraesą. „Vardar“ treneris tuomet buvo ispanas Roberto Parondo, kuris nuo 2021 metų vasaros treniruoja „Melsungen“ komandą.

Būtent su R.Parondo atėjimu siejamos per keliolika pastarųjų mėnesių Melzungeno klube įvykusios permainos. Pakvietus šiam rankinio specialistui, 2022 metų vasarą į „Melsungen“ atvyko ir Aidenas Malašinskas. Lietuvis praėjusį tarpsezonį buvo vienas iš septynių „Melsungen“ naujokų. „Mūsų tikslas – pagerinti visas linijas. Praėjusią vasarą atlikome didelį darbą, o dabar sudarėme branduolį, kuris turėtų likti kelis sezonus“, – tvirtino sporto direktorius M.Allendorfas.

Tiesa, kol kas neaišku, ar geriausi Lietuvos ir Latvijos rankininkai Melzungeno komandoje žais kartu, nes A.Malašinskas pernai sudarė tik vieno sezono sutartį.

Šiuo metu Vokietijos bundeslygoje „Melsungen“, per 18 rungtynių iškovojęs 20 taškų, užima šeštąją vietą. Tokia ir yra minimali užduotis, nes šeštoji vieta turėtų užtikrinti kelialapį į Europos lygą, antrąjį pagal rangą žemyno rankinio turnyrą.

Prieš sezoną „Melsungen“ vadovai tikėjosi, kad taškų bus daugiau, tačiau planus pakoregavo traumos. Šį sezoną dėl sunkios traumos nė vienerių rungtynių nežaidė Vokietijos rinktinės rankininkai Timo Kasteningas ir Finnas Lemke, daug rungtynių praleido Juliusas Kuhnas ir R.Moraesas.

Gydytojai baiminasi, kad 30-metis 210 cm ūgio F.Lemke dėl pėdos traumos apskritai nebegalės tęsti sportininko karjeros.

Nors T.Kasteningas, F.Lemke ir J.Kuhnas dėl traumų negali padėti Vokietijos rinktinei, pasaulio pirmenybėse žaidžia net devyni „Melsungen“ rankininkai. Vokietijai atstovauja Kai Hafneris, Ispanijai – Agustinas Casado, Islandijai – Elvaras Ornas Jonssonas ir Arnaras Freyras Arnarssonas, Portugalijai – Andre Gomesas, Kroatijai – Ivanas Martinovičius, Juodkalnijai – vartininkas Nebojša Simičius, Lenkijai – vartininkas Adamas Morawski, Brazilijai – Rogerio Moraesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.