EUROLYGA 2023

Vos viena sutartis kikbokso kovotojui atvėrė neįtikėtinų galimybių: iki šiol tokią turėjo tik S. Maslobojevas

Sunkiasvoris kikbokso kovotojas Mantas Rimdeika veržiasi į pasaulio sportininkų elitą, o praėjusių metų pabaigoje pasirašyta sutartis su organizacija „GLORY Kickboxing“ atvėrė jam neįtikėtinų galimybių.

Pavasarį kikboksininkas M.Rimdeika pirmą kartą išbandys jėgas „GLORY Kickboxing“ turnyre.<br>Archyvo nuotr.
Pavasarį kikboksininkas M.Rimdeika pirmą kartą išbandys jėgas „GLORY Kickboxing“ turnyre.<br>Archyvo nuotr.
M.Rimdeika.<br>T.Bauro nuotr.
M.Rimdeika.<br>T.Bauro nuotr.
M.Rimdeika.<br>Facebook.com nuotr.
M.Rimdeika.<br>Facebook.com nuotr.
M.Rimdeika.<br>T.Bauro nuotr.
M.Rimdeika.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 15, 2023, 11:34 AM

Kikbokso žinovai seniai tikėjo, kad 31 metų M.Rimdeika ringe gali tapti tikru monstru, tačiau siekti aukštumų kauniečiui trukdė traumos.

Nedidelę traumą jis patyrė ir praėjusių metų pabaigoje Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusio „KOK World Series in Kaunas“ turnyro metu.

Kovotojas neslėpė, kad trauma atitolino jo pirmąjį pasirodymą „GLORY Kickboxing“ rengiamuose turnyruose, tačiau sportininkas žadėjo labiau save tausoti ir kuo geriau pasiruošti kovoms.

– Ką reiškia kiksboksininkui sutartis su „GLORY Kickboxing“? – „Laikinoji sostinė“ pasiteiravo M.Rimdeikos.

– Maždaug tą patį, ką krepšininkui sutartis su NBA klubu. Tai aukščiausia lyga, mat ši organizacija – viena pajėgiausių pasaulyje.

Man ši sutartis – svajonės išsipildymas, nes visada svajojau kovoti aukščiausiu lygiu.

Pagaliau ir Kaunas turės savo atstovą, nes lig šiol sutartį su organizacija „GLORY Kickboxing“ turėjo tik žinomas kovotojas Sergejus Maslobojevas, dar žinomas kaip Kuvalda.

– Kaip atrodė kelias iki sutarties?

– Svarbiausia yra kovotojo patirtis, kovos, taip pat viešieji ryšiai. Jiems reikia, kad kovotojas būtų įdomus. Vėliau organizacijos atstovai susisiekė tiesiogiai, klausinėjo apie pasiekimus, patirtį. Pateikiau visą juos dominančią informaciją ir netrukus gavau sutartį.

– Kas toje sutartyje numatyta?

– Sutartis sudaryta trejiems metams, per metus turi būti surengtos bent 4 kovos.

Norint dalyvauti kituose turnyruose reikės gauti „GLORY Kickboxing“ atstovų sutikimą. Didelių trukdžių neturėtų kilti, nes jie patys nori, kad sportininkas tobulėtų, palaikytų formą, tačiau kartu įvertina ir riziką.

Pradedantys sportininkai didelių honorarų negauna. Numatytas maždaug 2 tūkst. eurų atlygis už kovą ir dar 3 tūkst. eurų už teisę naudotis sportininko įvaizdžiu. Už pergalę papildomai mokamos 2–3 tūkst. eurų premijos.

Lipant reitingo laipteliais į viršų honorarai smarkiai didėja. Titulinėje kovoje galima gerai uždirbti net pralaimėjus, ypač tarp sunkiasvorių. Garsenybės už kovą gauna 0,5–1,2 mln. eurų.

– Tikitės, kad kikboksas taps pagrindiniu pajamų šaltiniu?

– Daug metų dirbu informacinių technologijų rinkodaros srityje, kartu su kolegomis gaminame reklamas socialiniams tinklams, o sportas – labiau laisvalaikio pomėgis, tačiau dabar jau yra vilčių, kad sportuodamas galėsiu uždirbti.

– Gal jau aišku, kada vyks pirmoji kova ir kas bus varžovas?

– Varžovas turėtų paaiškėti kovo mėnesį. Pirmoji kova buvo numatyta vasario mėnesį, tačiau praėjusių metų pabaigoje vykusių kovų metu nutrūko dvigalvio raumens sausgyslė, prireikė operacijos. Dabar vyksta rebilitacija, o pirmąją kovą teko atidėti.

Dabar planuojama, kad kova turėtų vykti balandžio–gegužės mėnesiais. Tikėtina, kad ji vyks Europoje – Vokietijoje arba Nyderlanduose, nors „GLORY Kickboxing“ pasirodymus rengia visame pasaulyje.

– Ar galima tikėtis, kad „GLORY Kickboxing“ vadovai turnyrui pasirinktų „Žalgirio“ ar kitą Lietuvos areną?

– Tikrai galima. „GLORY Kickboxing“ atstovai labai rimtai domisi Lietuva, šalies kovotojais ir galbūt turi minčių surengti turnyrą.

– Trauma atitolino pasirodymą „GLORY Kickboxing“, tačiau tai jau ne pirmas kartas, kai traumos pakenkia karjerai. Kodėl taip nutinka?

– Taip jau nutiko, kad per pastaruosius ketverius metus dėl traumų prireikė net 4 operacijų. Nukenčia tai rankos, tai kojos.

Gal organizmas persitempęs, gal pernelyg daug noriu ir persistengiu. Organizmas patiria stresą ir patiriamos traumos.

Turbūt reikia pakeisti strategiją – daugiau laiko skirti poilsiui, organizmo atsigavimui, kad tokios situacijos nesikartotų.

Kita vertus, viskas dar prieš akis, sunkiasvoriai kikboksininkai tik perkopę 30 metų pasiekia aukščiausią karjeros tašką.

– Ar matote jaunų kovotojų sportininkų, kurie taptų gera pamaina?

– Perspektyvių jaunų kovotojų yra įvairiose svorio kategorijose – ne tik vaikinų, bet ir merginų. Naujoji karta rodo labai gerus rezultatus, jie motyvuotai treniruojasi ir turbūt pralenks mus, veteranus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.