EUROLYGA 2023

„Australian Open“ aikštynuose išlindusias Rusijos vėliavas teko paslėpti

Australijos teniso asociacija paskelbė apie pasikeitusią poziciją dėl Rusijos ir Baltarusijos vėliavų po Ukrainos ambasadoriaus kritikos.

 Rusijos gerbėjams oficialiai uždrausta atsinešti vėliavas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Rusijos gerbėjams oficialiai uždrausta atsinešti vėliavas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2023, 8:25 AM, atnaujinta Jan 17, 2023, 8:31 AM

Kaip ir daugelyje kitų sporto šakų, Rusijos ir Baltarusijos tenisininkai dėl invazijos į Ukrainą turnyre gali žaisti tik su neutralia vėliava.

Anot teniso asociacijos, sirgaliams iš pradžių buvo leista parodyti savo paramą žaidėjams iš abiejų šalių, bet ne tokiu būdu, kuris „galėtų sukelti trikdžių“.

Australai antradienį paskelbė draudimą reaguodami į griežtą Ukrainos ambasadoriaus kritiką.

Pirmadienį per Kamillos Rachimovos pirmojo rato mačą su ukrainiete Kateryna Baindl minioje buvo matoma Rusijos vėliava, todėl Ukrainos ambasadorius Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje ragino imtis veiksmų.

Reaguojant į buvo pakeista tvarka, pagal kurią buvo uždrausta kelti Rusijos ir Baltarusijos vėliavas bet kur Melburno parke likusią pirmojo šių metų Didžiojo kirčio dalį.

Tačiau per antradienio mačą ruso Andrejaus Rubliovo ir austro Dominiko Thiemo Johno Caino arenos tribūnose vėl buvo galima pamatyti raudoną, baltą ir mėlyną Rusijos vėliavą.

„Su žiūrovais pasikalbėjo apsauga ir vėliava buvo nuimta, – sakė organizatorių atstovas. – Vakar turėjome incidentą, kai aikštyne buvo iškelta vėliava. Draudimas įsigalioja iš karto. Mes ir toliau dirbsime su žaidėjais ir mūsų gerbėjais, kad užtikrintume geriausią įmanomą aplinką mėgautis tenisu.“

K.Baindl laimėjo savo mačą prieš K.Rachimovą 7:5, 6:7 (12:10), 6:1 Melburno parko 14-ajame korte, kur ant tvoros buvo aiškiai matyti kabanti Rusijos vėliava.

Ukrainos ambasadorius Vasilis Myrošnyčenka sakė griežtai smerkiantis šį gestą.

Penktoji turnyro raketė baltarusė Aryna Sabalenka buvo paklausta apie situaciją po antradienio mačo, kuriame nugalėjo čekę Terezą Martincovą.

„Aš tikrai maniau, kad sportas neturi nieko bendra su politika, – sakė A.Sabalenka. – Bet jei visi taip jaučiasi geriau, tada viskas gerai. Jei nėra vėliavų, tai nėra. Gerai.

Esu tikra, kad ukrainiečiai dėl to buvo nusiminę, ir Australijos teniso asociacija priėmė tokį sprendimą, kad jie jaustųsi geriau. Jie tai padarė, ką aš galiu padaryti. Aš nieko negaliu padaryti“.

Rusijos ir Baltarusijos žaidėjams buvo uždrausta dalyvauti praėjusių metų Vimbldono turnyre, bet dėl to kitiems žaidėjams nebuvo skaičiuojami reitingo taškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.