EUROLYGA 2023

„Australian Open“ prieš save Ukrainos vėliavą matęs rusas A. Rubliovas labiau skundėsi sirgalių elgesiu: „ Jie man sako tik blogus žodžius“ Neliko pirmojo ATP reitingo trejeto žaidėjų

Pirmame šių metų Didžiojo kirčio turnyre – „Australian Open“ – tenisininkai varžosi dėl galimybės prasimušti į trečiąjį kovų ratą. Pirmą kartą nuo 2002 metų trečiame varžybų rate nežais nė vienas pirmojo reitingo trejeto žaidėjas.

 Rusui A.Rubliovui netrukdė Ukrainos vėliava. <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Rusui A.Rubliovui netrukdė Ukrainos vėliava. <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2023, 9:56 AM, atnaujinta Jan 19, 2023, 12:05 PM

Antroji ir trečioji pasaulio raketė ispanas Rafaelis Nadalis ir norvegas Casperas Ruudas buvo eliminuoti antrajame Australijos atvirojo čempionato rate.

Ispanas trečiadienį pralaimėjo Mackenzie McDonaldui (4:6, 4:6, 5:7), o norvegas ketvirtadienį po 3 val. 55 min. akistatos sensacingai pralaimėjo 22-iejų amerikiečiui Jensonui Brooksby (3:6, 5:7, 7:6(4), 2:6).

Amerikietis Australijoje kovoja pirmą kartą.

C.Ruudui šis pralaimėjimas itin skaudus, nes tenisininkas prarado šansą gerai sužaidus Melburne pakilti į pirmą reitingo vietą. Dabar tokią galimybę turi tik graikas Stefanos Tsitsipas (ATP-4) arba serbas Novakas Džokovičius (ATP-5).

Taigi pirmą kartą nuo 2002 metų trečiajame ture Melburne nebus ATP geriausiųjų trejeto.

Reitingo lyderis ispanas Carlosas Alcarazas varžybas Melburne praleidžia dėl treniruotėje gautos traumos.

Antrame varžybų rate rusas Andrejus Rubliovas varžėsi su suomiu Emiliu Ruusuvuori ir jį palaužė 6:2, 6:4, 6:7(2), 6:3.

Mačo metu ties rusu sirgaliai iškabino Ukrainos vėliavą. Varžybų teisėjas kovojant paklausė, ar agresoriaus valstybės sportininkui netrukdo vėliava.

A.Rubliovas paaiškino, kad su vėliava nėra problemų, tačiau sirgaliai į jam siunčia prakeiksmus ir keiksmažodžius.

„Ne, su vėliava iš viso nėra problemų. Man nepatinka, kad jie man sako tik blogus žodžius“, – guodėsi A. Rubliovas.

Tačiau rusas buvo gavęs iš teisėjo įspėjimą, korte pavartojęs žodžio junginį „bliacha-mucha“. Pakalbėjęs su arbitru A.Rubliovas vis tiek  nebuvo pagailėtas – įspėjimas nepanaikintas.

„Jau pavargau nuo to, kad nemokantys rusiškai kalbėti kiti žmonės bando kalbą suprasti ir viską traktuoja taip, kaip jie galvoja ar įsivaizduoja. 

O kai priėjau prie jo, pasakiau, kad galime pažiūrėti ir pasiaiškinti – nesakiau to, apie ką tu galvoji. Buvo galima bent tiesiog pripažinti klaidą, net nekeisti jau išsakyto sprendimo. Juolab, kad jam tik atrodė, kad keikiuosi.

 Teisėjui pasakiau, kad aš ne iš Anglijos, nesuprantu angliškai, taip man taip pat atrodė, kad jis kažką pasakė ir mane pasiuntė tolyn... Jis atsakė, kad taip nėra. Apskritai tai buvo beprasmis pokalbis“, – kalbėjo rusų žiniasklaidai A.Rubliovas.

Krito ir dar keli varžybų favoritai: JAV teniso rinktinės lyderis Tayloras Fritzas (ATP-9) kovojo su kortų šeimininku Alexu Popyrinu (ATP-113). Sužaidęs puikų mačą australas penkių setų trileryje 6:7(4), 7:6(2), 6:4, 6:7(6), 6:2 palaužė T.Fritzą.

Kitame etape A.Popyrino lauks kitas amerikietis Benas Sheltonas (ATP-89), kuris 7:6(3), 7:6(3), 7:5 nuruingė Nicolasą Jarry (ATP-154) iš Čilės.

Ne ką garsiau apie save pranešė po kvalifikacijos į varžybas prasibrovęs amerikietis Michaelas Mmoh (ATP-107), tėškęs antausį vokiečiui Alexanderiui Zverevui (ATP-13) 6:7(1), 6:4, 6:3, 6:2.

 2020-siais sėkmingai kovojusi ir net iki antrosios vietos moterų reitinge kilusi Estijos teniso žvaigždė 27-erių Anett Kontaveit (WTA-19) 6:3, 3:6, 4:6 turėjo pripažinti antrosios šalies raketės lenkės Magdos Linette (WTA-45) pranašumą.

Nemenką staigmeną pateikė mažai kam žinoma amerikietė Katie Volynets (WTA-113). Ji ne tik prasimušė į mačus Melburne po atrankos, tačiau antrame rate 6:4, 2:6, 6:2 sugebėjo palaužti devintą pasaulio raketę Veroniką Kudermetovą (WTA-9) iš Rusijos.

Tuo tarpu baltarusė Aryna Sabalenka (WTA-5) 6:3, 6:1 sutriuškino amerikietę Shelby Rogers (WTA-51).

Bendras šių metų „Australian Open“ prizų fondas yra rekordinis – net 76,5 mln. Australijos dolerių (49,46 mln. eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.