EUROLYGA 2023

Europos jaunimo olimpinio festivalio dalyviams – olimpietės linkėjimas

Sekmadienį Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje Italijoje startuos pirmieji Lietuvos sportininkai. Prieš prasidedant varžyboms, jauniesiems atletams sėkmės palinkėjo olimpietė biatlonininkė Gabrielė Leščinskaitė, pati lygiai prieš 10 metų iškovojusi olimpinio festivalio medalį.

 G. Leščinskaitė<br> V. Dranginio/LTOK nuotr.
 G. Leščinskaitė<br> V. Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-22 13:46

G.Leščinskaitė Europos jaunimo olimpinį festivalį matė ir kaip sportininkė, ir kaip sportininkus aptarnaujančio personalo komandos narė. 2013 m. Brašove (Rumunija) ji 10 km rungtyje iškovojo sidabrą, o pernai į vasaros festivalį Banska Bistricoje (Slovakija) vyko kaip psichologė.

„Nuoširdžiai sveikinu jus su šiuo ypatingu nuotykiu, kurio metu jūs turėsite galimybę išbandyti jėgas tarptautinėje arenoje. Nors mano pačios festivalis buvo jau prieš dešimt metų, ką tikrai atsimenu su šypsena, tai bendrą atmosferą, naujus sutiktus žmones, veiklas ir tą nuostabų sportinės bendrystės jausmą.

Nėra taip stipriai svarbu, kokią vietą jūs užimsite, kokį rezultatą pademonstruosite. Svarbiausia, ką jūs asmeniškai išsinešite iš šio festivalio, kokias patirtis įgysite ir kaip jas panaudosite tolimesnėje sportinėje kelionėje.

Todėl darykite tai, ką mylite, tikėkite savo įgūdžiais ir sugebėjimais, padėkokite sau už tai, kad tiek toli nuėjote ir kad esate pajėgūs dalyvauti šiame festivalyje, atstovauti mūsų šaliai. Labai viliuosi, kad šis festivalis jums taps tramplinu į tolimesnę sėkmingą sportinę karjerą. Gero laiko ir sėkmės!“ – kalbėjo olimpietė.

Šeštadienį Triesto mieste vyko iškilminga atidarymo ceremonija ir šventinis šalių padaras. Sekmadienį pirmieji prie starto linijos stos greitojo čiuožimo trumpuoju taku ir akrobatinio slidinėjimo atstovai.

Friulio-Venecijos Džulijos regione vykstančiame festivalyje Lietuvai atstovauja 18 sportininkų: 2 kalnų slidinėjimo, 4 biatlono, 4 lygumų slidinėjimo, 2 dailiojo čiuožimo, 2 greitojo čiuožimo ir 4 akrobatinio slidinėjimo atstovai. Šioje rungtyje lietuviai dalyvaus pirmą kartą.

Festivalis vyksta sausio 21–28 dienomis. 14-oje sporto šakų varžysis 1280 jaunųjų atletų iš 47 valstybių. Kaip ir pernai, šiame festivalyje nedalyvaus karą Ukrainoje sukėlusios Rusijos ir jos veiksmus palaikančios Baltarusijos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.