EUROLYGA 2023

Trečioji EYOF varžybų diena Italijoje: 4 sporto šakos ir sunkios oro sąlygos

Antradienį Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje (EYOF) lietuviai varžėsi net keturiose sporto šakose. Friulio-Venecijos Džulijos regione Italijoje vykstančiame didžiausiame žemyno jaunimui skirtame sporto renginyje mūsų šalies sportininkai dalyvavo kalnų slidinėjimo, biatlono, lygumų slidinėjimo ir greitojo čiuožimo trumpuoju taku varžybose.

 Lietuvių startai EYOF.<br> LTOK/E.Palėjaus nuotr.
 Lietuvių startai EYOF.<br> LTOK/E.Palėjaus nuotr.
 Lietuvių startai EYOF.<br> LTOK/E.Palėjaus nuotr.
 Lietuvių startai EYOF.<br> LTOK/E.Palėjaus nuotr.
 Lietuvių startai EYOF.<br> LTOK/E.Palėjaus nuotr.
 Lietuvių startai EYOF.<br> LTOK/E.Palėjaus nuotr.
 Lietuvių startai EYOF.<br> LTOK/E.Palėjaus nuotr.
 Lietuvių startai EYOF.<br> LTOK/E.Palėjaus nuotr.
 Lietuvių startai EYOF.<br> LTOK/E.Palėjaus nuotr.
 Lietuvių startai EYOF.<br> LTOK/E.Palėjaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lina Motužytė

Jan 24, 2023, 7:58 PM, atnaujinta Jan 24, 2023, 8:06 PM

Kalnų slidinėjimas

Kalnų slidinėjimo slalomo varžybose antradienį dalyvavo Povilas Lenkutis. Pirmąjį nusileidimą lietuvis įveikė per 54,54 sek. ir buvo 77-as. Antrojo nusileidimo metu sportininkas sugebėjo per 10 vietų pagerinti savo poziciją ir galutinėje įskaitoje fnišavo 67-as.

Lietuvio laikas – 1 min. 48,88 sek. Nuo nugalėtojo prancūzo Emile Baur jis atsiliko 16,80 sek.

„Pirmą kartą startavau tokio rimtumo varžybose. Trasoje buvo sudėtinga, nes vakar daug snigo. Šiandien startavau 72 numeriu, todėl teko važiuoti per kitų sportininkų jau išmuštas duobes. Jaučiu, kad dar trūksta treniruočių patirties kalnuose, todėl pilnai užtikrintas nesijaučiu“, – sakė P. Lenkutis.

Penktadienį lietuvis dalyvaus didžiojo slalomo varžybose.

„Tai buvo išgyvenimo trasa. Tokioje dalyvavome pirmą kartą gyvenime, Povilas kovojo vyriškai ir išsilaikė. Pirmasis nusileidimas buvo prastesnis, bet antrajame viskas vyko jau geriau.

Mes esame pratę treniruotis praktiškai ant ledo, o čia dvi dienas iš eilės snigo, čiuožimas iš duobės į duobę. Net vyko balsavimas, ar išvis varžybas daryti. Austrai, šveicarai ir prancūzai siūlė perkelti, bet likusios komandos nubalsavo kitaip“, – sakė kalnų slidininkų trenerė Anžela Aleksandravičienė.

Trečiadienį slalomo trasą išbandys ir Liepa Karlonaitė.

Biatlonas

Biatlonininkai startavo sprinto varžybose.

Vaikinų 7,5 km lenktynėse geriausiai sekėsi Danieliui Buchovskiui. Jis distanciją įveikė per 23 min. 57,4 sek. (2 baudos ratai) ir užėmė 38 vietą iš 69 sportininkų. Nuo nugalėtojo slovėno Pavelo Trojerio jis atsiliko 3 min. 18,7 sek.

„Šiandien jaučiausi gerai, tik paskutinis ratas buvo sunkokas. Tačiau stabiliai ir greitai šaudžiau, kuo buvau labai patenkintas. Išsikeltus tikslus įvykdžiau“, – sakė D. Buchovskis.

Mikas Vildžiūnas distanciją įveikė per 25 min. 48,3 sek. (4 baudos ratai) ir, nuo nugalėtojo atsilikęs 4 min. 59,6 sek., užėmė 61 vietą. 62-as buvo Juozas Augustinavičius. Jis nuotolį įveikė per 25 min. 59,9 sek. (5 baudos ratai) ir nuo nugalėtojo atsiliko 5 min. 21,2 sek.

Merginų varžybose Emilija Mincevič 6 km strasą įveikė per 26 min. 03,2 sek. (4 baudos ratai) ir nuo nugalėtojos ukrainietės Oleksandros Merkushynos atsiliko 6 min. 44,1 sek. Lietuvė užėmė 59 vietą.

„Šios varžybos praėjo tikrai ne taip, kaip su treneriu planavome. Manau, nepavyko savo tikslų pasiekti dėl didelio susijaudinimo prieš startą, nes tai – pirmasis mano pasirodymas tokio lygio varžybose. Trasa nebuvo labai sunki, slidės irgi labai gerai važiavo. Dabar su treneriais lauksime individualių lenktynių ir ten pamatysime, ar galėsiu išnaudoti visas savo galimybes“, – sakė E. Mincevič.

„Pirmą dieną, žinoma, jautėsi jaudulys, bet slidės slydo gerai. Mikui šiek tiek traukė koją, kas atsiliepė šaudant. Juozas irgi turėjo tokią problemą, jam traukė kojas. Taip pat, manome, kad buvo parinktos per kietos slidės, nebuvo labai patogu, raumenys visą laiką buvo įtempti.

Danielius šiandien gerai šaudė, paskutinį ratą važiavo labai gerai ir užėmė vietą, kuri mus tikrai tenkina. Emilija šiandien atrodė šiek tiek sukaustyta, nevažiavo taip, kaip galėjo. Be to, paprastai ji yra patikima šaulė. Bet tikiuosi, kad kitoms varžyboms jaudulys praeis ir viskas bus gerai“, – sakė biatlonininkų treneris Marijanas Kačanovskis.

Ketvirtadienį biatlonininkai dalyvaus 12,5 km ir 10 km individualiose lenktynėse.

Lygumų slidinėjimas

Lygumų slidinėjimo trasoje antradienį vyko 7,5 km laisvuoju stiliumi vaikinų varžybos, kuriose dalyvavo du lietuviai.

Aironas Puras, distanciją įveikęs per 22 min. 13,4 sek. užėmė 56 vietą. Nuo nugalėtojo italo Gabriele Matli jis atsiliko 4 min. 4,9 sek. Antradienį sunegalavęs Matas Gražys nuotolį įveikė per 23 min. 3,6 sek. Nuo nugalėtojo jis atsiliko 4 min. 55,1 sek. ir užėmė 62 vietą.

„Matas prastai jautėsi, blogai miegojo. Nežinau, gal aukštis virš jūros lygio turėjo įtakos. Čia esame beveik 1300 m aukštyje, sportininkai nepratę dirbti kalnuose. Aironas su jauduliu susitvarkė ir pravažiavo kaip galėjo“, – sakė sportininkų trenerė Kazimiera Strolienė.

Trečiadienį prie 5 km laisvuoju stiliumi trasos linijos stos merginos – seseris Emilija ir Gabija Bučytės.

Greitasis čiuožimas trumpuoju taku

Pirmieji varžybas pradėję čiuožėjai pirmieji jas ir baigė. Paskutinėje distancijoje startavo greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovai. 1000 m varžybų ketvirtfinalį Valentina Levickytė įveikė per 1 min. 49,750 sek. Savo atrankos grupėje ji užėmė 4 vietą ir į pusfinalį nepateko.

Vaikinų varžybose Ernestas Čechas nuotolį įveikė per 1 min. 38,177 sek. ir savo grupėje taip pat užėmęs 4 vietą į pusfinalį nepateko. Bendroje įskaitoje jis buvo 26-as, o V. Levickytė – 23-a.

„Apibendrinant varžybas, sėkmingiausia diena mums buvo pati pirma, kai Valentina pateko į 1500 m rungties pusfinalį. Šiandien ji buvo labai atsargi. Nors merginų varžybose konkurencija buvo gana įvairaus lygio, vaikinų grupėje varžovai buvo daug pajėgesni, todėl Ernestui ir susikaupti buvo sudėtinga.

Galime tik pasidžiaugti, kad pavyko išvengti traumų, nes buvo daug kritimų“, – sakė trenerė Virginija Vilčinskaitė-Ogulevičienė.

Čiuožėjai Italiją paliks jau trečiadienį. Jie išvyksta į Vokietiją, kur jau penktadienį prasidės pasaulio jaunimo čempionatas. Čia dalyvaus ir E. Čechas.

Trečiadienį Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje lietuviai dalyvaus kalnų slidinėjimo, lygumų slidinėjimo ir dailiojo čiuožimo varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?