EUROLYGA 2023

Lenkijoje šią vasarą rusų ir baltarusių sportininkų nebus nė kvapo

Verdiktas pateiktas – Rusijos ir Baltarusijos sportininkai nebus įleisti į 2023-ųjų Europos žaidynes. Taip penktadienį nutarė Europos olimpiniai komitetai. Visų Europos olimpinių komitetų vadovų nuomone, karą Ukrainoje sukėlusius Rusijos ir šią invaziją į nepriklausomą šalį palaikančios Baltarusijos sportininkai negali ir nedalyvaus šių metų Europos žaidynėse.

Rusijos sportininkų nebus Europos žaidynėse.<br>AFP nuotr.
Rusijos sportininkų nebus Europos žaidynėse.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2023, 3:44 PM, atnaujinta Jan 28, 2023, 8:22 PM

„Jokie sprendimai dėl galimo Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo vienose ar kitose tarptautinėse varžybose nebus taikomi Europos žaidynėms Krokuvoje.

Kaip paskelbė Europos olimpinių komitetų asociacija (EOC) 2022 metų lapkritį, bet koks agresorių sportininkų dalyvavimas žaidynėse esamomis sąlygomis visiškai negalimas.

Rusijos ir Baltarusijos sportininkai šiemet nedalyvaus Europos žaidynėse“, – teigiama EOC tinklalapio pranešime.

Europos žaidynės Lenkijoje vyks birželio 9–25 dienomis. Pirmosios  tokios žaidynės vyko 2015-siais Azerbaidžane Baku, o antrosios 2019 metais  – Baltarusijos sostinėje Minske.

2022 metų vasarį Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje rekomendavo tarptautinėms sporto federacijoms pašalinti iš savo turnyrų visus rusų ir baltarusių sportininkus bei šių valstybių rinktines. Dauguma federacijų laikosi rekomendacijų.

2023 metų sausio 25 dieną IOC paskelbė pareiškimą, pagal kurį Rusijos ir Baltarusijos sportininkams gali būti leista dalyvauti tarptautinėse varžybose neutraliu statusu, jeigu jie viešai nepalaikys Rusijos karo Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.