EUROLYGA 2023

Absurdas: Azijos žaidynių rengėjai paisto, kad rusams ir baltarusiams įteiks papildomus medalius

Azijos olimpinė taryba (OCA) sukėlė sumaištį sporto pasaulyje, kai pakvietė į savo varžybas agresorių Rusijos ir Baltarusijos sportininkus. Dabar aiškėja, kad toks sprendimas gali sujaukti ir įprastas Azijos žemyno varžybas.

 Randhiras Singhas kviečia rusus į Azijos varžybas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Randhiras Singhas kviečia rusus į Azijos varžybas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-30 13:01

Ieškodami išeities Azijos sporto žaidynių rengėjai ėmė tikinti, kad Azijos sportininkai nepraras nei olimpinių kvotų, nei medalių, jei rusai ir baltarusiai varžysis Handžou numatytose varžybose.

Laikinai einantis OCA prezidento pareigas Randhiras Singhas sakė, kad Azijos sportininkai gali būti apdovanoti atskirais medaliais, jei jie pralaimės Rusijos ir Baltarusijos atstovams.

R.Singhas atskleidė, kad kuriama kvalifikacijos sistema, leidžianti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams kovoti dėl vietų kitų metų olimpinėse žaidynėse per Azijos renginius, tačiau pažadėjo, kad Azijos žemyno atstovai nepraras medalių ir vietų Paryžiaus olimpiadoje.

Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC) atvėrus duris jiems grįžti „griežtomis neutralumo sąlygomis“ OCA patvirtino esanti pasirengusi priimti abiejų šalių sportininkus.

Rusijos ir Baltarusijos sportininkai buvo nušalinti nuo tarptautinių sporto renginių reaguojant į Rusijos invaziją į Ukrainą, tačiau dabar jiems siūlomas kelias į 2024 metų Paryžiaus olimpiadą per OCA varžybas.

Tarp šių įvykių yra atidėtos Azijos žaidynės, kurios turėtų vykti nuo rugsėjo 23 d. iki spalio 8 d.

R.Singhas paskelbė, kad OCA bendradarbiaus su tarptautinėmis federacijomis, kad sukurtų olimpinės atrankos sistemą atletams iš Rusijos ir Baltarusijos, neprarandant jau turimų kvotų Azijos sportininkams.

Indijos veikėjas taip pat pasiūlė, kad atskiri medaliai galėtų būti įteikti Azijos šalių sportininkams, jei Rusijos ir Baltarusijos atletai užkirstų jiems kelią ant prizininkų pakylos.

„Jie nesikiš į mūsų medalių sistemą ar Azijos olimpinių žaidynių kvotas“, – „Indian Express“ sakė R.Singhas.

Jis teigė, jog mažai tikėtina, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkai galės varžytis kovinėse sporto šakose.

„Mes kuriame filosofiją, pagal kurią jie galės varžytis ten, kur skaičiuojami taškai.

To nebus, pavyzdžiui, imtynėse, nes ten mūsų imtynininkas iš Azijos gali iškristi pirmajame rate. Bet jei yra taškų sistema, tokia kaip lengvojoje atletikoje, šaudyme, tokiose sporto šakose jie galės varžytis“, – pasakojo indas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į IOC ir tarptautines federacijas, kad Rusijos atstovams nebūtų suteikta galimybė startuoti Paryžiaus olimpiadoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.