EUROLYGA 2023

Netektis: kovose prie Bachmuto žuvo perspektyvus Ukrainos lengvaatletis V. Androščukas

Rusijos agresija prieš Ukrainą pareikalavo dar vieno sportininko gyvybės – kare žuvo Ukrainos jaunimo iki 20 metų dešimtkovės čempionas Volodymyras Androščukas.

 Volodymyras Androščukas.<br> Twitter nuotr.
 Volodymyras Androščukas.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-30 08:12, atnaujinta 2023-01-30 11:26

22 metų sportininkas atidavė gyvybę mūšiuose prie Bachmuto.

Apie tai pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministerijos patarėjas Antonas Geraščenka: „Mūšyje netoli Bachmuto žuvo Ukrainos lengvaatletis, nacionalinės komandos narys Volodymyras Androščukas. Ilsėkits ramybėje, Volodymyrai. Mes nuolat prarandame savo geriausius žmones“.

V.Androščiukas tapo jaunimo iki 20 metų čempionu 2019 m.

Bachmutas – Ukrainos miestas Donecko srityje, šalies rytuose. Rusijos pajėgos pastaruoju metu suintensyvino atakas ir bando perimti griuvėsiais virtusį miestą. Iki praėjusio mėnesio pradžios mieste buvo likę tik dešimtadalis iš prieškarinių 80 tūkst. Bachmuto gyventojų.

Ukrainos dailiojo čiuožimo sportininkas Dmytro Šarparas, dalyvavęs 2016 metų Lilehamerio žiemos jaunimo olimpinėse žaidynėse, žuvo anksčiau šią savaitę per kautynes Bachmute.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) praėjusią savaitę sukėlė pyktį Ukrainoje siekdamas sugrąžinti į tarptautines varžybas sportininkus iš Rusijos ir Baltarusijos.

IOC pareiškė, kad ir toliau nagrinės galimybę abiejų šalių sportininkams varžytis griežtomis neutralumo sąlygomis, o tai gali atverti jiems galimybę dalyvauti 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Toks žingsnis sukėlė neigiamą reakciją Ukrainoje ir diskusijas dėl galimo Paryžiaus žaidynių boikoto.

Ukrainos nacionalinis olimpinis komitetas penktadienį (vasario 3 d.) rengia neeilinę Generalinę asamblėją, kurioje bus svarstoma, ar boikotuoti 2024 m. Paryžiaus olimpiadą, jei Rusijos ir Baltarusijos sportininkams bus leista dalyvauti varžybose.

IOC tvirtina, kad didžioji dauguma palaiko jo požiūrį į Rusijos ir Baltarusijos įtraukimą į sportą, ir teigia: „Jokiam sportininkui neturėtų būti užkirstas kelias dalyvauti varžybose vien dėl savo paso“.

IOC pažadėjo teikti paramą, kad Ukraina galėtų išsiųsti stiprią komandą į Paryžių 2024 m. ir Milaną-Kortiną 2026 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.