EUROLYGA 2023

G. Nausėda išdėstė Tarptautinio paralimpinio komiteto prezidentui: „Negalima užsimerkti prieš karo nusikaltimus“

Prezidentas Gitanas Nausėda, penktadienio rytą susitikęs su Tarptautinio paralimpinio komiteto (TPK) prezidentu Andrew Parsonsu, teigė, kad Lietuva palaiko TPK sprendimus sustabdyti nacionalinių paralimpinių komitetų veiklą ir uždrausti dalyvauti varžybose sportininkams iš šalių, kurios pradėjo neišprovokuotą ir nepagrįstą karą Europoje, pažeidžia tarptautinę teisę ir žmogaus teises, pranešė Prezidentūra.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 11:25 AM

„Palaikome Tarptautinio paralimpinio komiteto sprendimus sustabdyti nacionalinių paralimpinių komitetų veiklą ir uždrausti dalyvauti varžybose sportininkams iš šalių, kurios pradėjo neišprovokuotą ir nepagrįstą karą Europoje, pažeidžia tarptautinę teisę ir žmogaus teises. Tarptautinė sporto bendruomenė negali užsimerkti prieš karo nusikaltimus“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas pabrėžė, kad Lietuvos pozicija šiuo klausimu yra griežta ir kad komiteto sprendimas neturėtų keistis, teigiama pranešime žiniasklaidai. Prezidentas susitikime taip pat aptarė paralimpinio sporto iššūkius ir pasiekimus pasaulyje bei Lietuvoje.

G. Nausėda pasidžiaugė Lietuvos geruoju pavyzdžiu – kad bendrai suvienijus jėgas su socialiniais partneriais buvo pateiktas ir priimtas įstatymo projektas, pagal kurį visiems sportininkams, nepriklausomai nuo jų galios ar negalios, premijos ir stipendijos yra mokamos vadovaujantis vienodais kriterijais.

„Nepaisant to, vis dar turime iššūkių su rentų sistema, žmonių, turinčių negalią, įtraukimu į fizinį aktyvumą mokyklose“, – akcentavo Prezidentas ir išreiškė lūkestį, jog Tarptautinio paralimpinio komiteto vadovo vizitas Lietuvoje dar labiau atkreips dėmesį į tebeegzistuojančias problemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.