EUROLYGA 2023

„LTeam žygis“ kviečia pažinti gražiausius Druskininkų takus: „Įveikusius trasą užplūsta geriausios emocijos“

Aktyvaus laisvalaikio mėgėjus vasario 10–11 d. pajudėti tradiciškai kvies „LTeam žiemos festivalis 2023“. Jau dešimtus metus iš eilės organizuojamoje sporto ir pramogų šventėje visai šeimai netrūks pačių įvairiausių veiklų: čia bus galima nemokamai išbandyti skirtingas sporto šakas, prisijungti prie varžybų, turnyrų, pabendrauti su sportininkais, pašėlti GJan koncerte, pažiūrėti filmą „Baltoji uola“, o taip pat – sudalyvauti „TrenkTuro“ organizuojamame „LTeam žygyje“ ir drauge įveikti 5 arba 10 kilometrų.

„LTeam žiemos festivalis“ Druskininkuose.<br> LTOK nuotr.
„LTeam žiemos festivalis“ Druskininkuose.<br> LTOK nuotr.
„LTeam žiemos festivalis“ Druskininkuose.<br> LTOK nuotr.
„LTeam žiemos festivalis“ Druskininkuose.<br> LTOK nuotr.
„LTeam žiemos festivalis“ Druskininkuose.<br> LTOK nuotr.
„LTeam žiemos festivalis“ Druskininkuose.<br> LTOK nuotr.
„LTeam žiemos festivalis“ Druskininkuose.<br> LTOK nuotr.
„LTeam žiemos festivalis“ Druskininkuose.<br> LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 7, 2023, 2:37 PM

„Vaikščiojimas ar žygiavimas – vienas lengviausių sportų, kuriuo gali užsiimti visi. Galbūt tai viena iš priežasčių, kodėl pėsčiųjų žygiai vis labiau populiarėja.

Tai ypač pasijuto po pandemijos – žmonės ėmė daugiau dėmesio skirti savo fizinei, psichinei ir emocinei sveikatai.

O pajutę vaikščiojimo galią, suprato, kad ir šioje veikloje galima kelti sau iššūkius ir kaskart įveikti vis daugiau kilometrų“, – sako „TrenkTuro“ Marketingo ir komunikacijos vadovė Indrė Kaminskaitė.

Pasak jos, nužygiuoti pasirinktą atstumą gerokai paprasčiau, kai tą darai ne vienas, o kartu su šimtais bendraminčių, ir kai žinai, jog suplanuotoje trasoje viskuo bus pasirūpinta, todėl beliks įveikti pačiam save, mėgautis procesu ir galvoti apie finišo džiaugsmą.

„Svarbiausias tikslas – užtikrinti maksimalų komfortą, todėl rūpinamės kiekvienu žygeiviu, kad jam nereikėtų tempti didelės kuprinės, sukti galvos dėl užkandžių.

Kas kelis kilometrus turime numatytas poilsio stoteles, kuriose dalyvių laukia besišypsanti komanda, pramogos. Tai leidžia žygeiviams maksimaliai atsipalaiduoti ir mėgautis gamta, naujais atradimais ar laiku su draugais, šeima“, – komentuoja žygio organizatorė.

Druskininkų „LTeam žiemos festivalyje 2023“ pėstieji galės pasirinkti, kokią trasą įveikti – vasario 11 d., 12 val. nuo „Snow arenos“ startuos ir 5, ir 10 kilometrų žygiuoti nusprendę dalyviai.

Žalia spalva žymima 5 kilometrų trasa drieksis mišku, ją įveikti užtruks iki 2 valandų. Tuo tarpu geltona 10 kilometrų trasa apims ir Druskininkų miestą: vinguriuos kairiuoju Nemuno krantu iki Parko tilto, paskui pro promenadą palei upę, nusuks į Vilniaus alėją iki Druskonio ežero, prie jo planuojamas sustojimo punktas.

Čia žygeiviai galės pasivaišinti arbata ir žygio rėmėjo „Pergalės“ „Gaidelio“ sausainiais „7 grūdai“. Nuo šio punkto bus keliaujama link Ratnyčios, Nemuno upių, čia atsivers jų santaka.

Teks įveikti ir statesnius krantus, nuo kurių vietomis akį džiugins vaizdingi peizažai. Pasiekę Druskininkų tiltą dalyviai kirs Nemuną ir link finišo prie „Snow arenos“ grįš žygiuodami Liesnos pušynais.

„Kelios valandos gryname ore tikrai praskaidrins mintis bei įkvėps tolimesniems žygiams ar žygdarbiams.

Dažniausiai įveikusius trasą dalyvius užplūsta pačios geriausios emocijos: nuo pasididžiavimo savimi jausmo iki džiaugsmo ašarų.

Todėl tiems, kurie galvoja, kad norint jaustis gerai, reikia kažko sudėtingo, tik priminsiu visiems gerai žinomą frazę – genialumas slypi paprastume“, – sako I. Kaminskaitė.

Pasak jos, žygiavimas tampa ir svarbia tarpusavio bendravimo forma – įveikti pasirinktą atstumą su bendraminčių komanda visuomet smagiau.

„Dažnai žygeiviai atvyksta ne vieni, todėl renkasi maršrutus, kurie lengvai įveikiami. Žinoma, yra ir užkietėjusių dalyvių, kurie palaipsniui kelia sau aukštesnius tikslus: metus pradeda žygiuodami 20 kilometrų, o užbaigia mesdami sau 100 kilometrų iššūkį“, – pasakoja pašnekovė.

„LTeam žiemos festivalyje 2023“ žygeivių laukia neilgos distancijos, pritaikytos dalyvauti su šeima, vaikais ir maloniai pasivaikščioti gražiausiomis Druskininkų vietomis žiemišku oru. Ar reikia specialaus pasiruošimo? Kaip apsirengti?

„Visuomet rekomenduočiau sluoksniuoti drabužius. Vietoj pačios šilčiausios turimos striukės verčiau rinkitės kelis plonesnius: termo sluoksnį, flisinį džemperį, ant viršaus – neperšlampamą ir neperpučiamą striukę.

Žiemą geriau rinktis neperšlampamą avalynę aukštu aulu, neslidžiu padu, batus žygiui geriau turėti šiek tiek didesnius nei įprastas pėdos dydis. Taip pat dažniau svarbiau už pačius batus yra žygiui pritaikytos kojinės.

Nepamirškite kepurės, pirštinių, jei renkatės ilgesnius atstumus – turėkite žibintuvėlį, jei neplanuotai sutemptų, išorinę bateriją, kuri pravers, jei išsikrautų telefonas“, – pataria I. Kaminskaitė.

Tačiau be tinkamos aprangos, „LTeam žygyje“, kaip ir bet kuriame kitame – svarbiausia geras nusiteikimas ir smagi kompanija. „LTeam žygiui“, kaip ir kitoms „LTeam žiemos festivalio 2023“ rungtims, varžyboms galima registruotis https://www.lteam.registracijos.lt/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.