EUROLYGA 2023

LTOK Vykdomasis komitetas patvirtino principinę poziciją, Ukraina kreipėsi į olimpinę bendruomenę

Ketvirtadienį Vilniuje vyko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu dar kartą patvirtinta principinė organizacijos pozicija dėl rusų ir baltarusių nedalyvavimo 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

LTOK Vykdomasis komitetas patvirtino principinę poziciją<br>LTOK nuotr.
LTOK Vykdomasis komitetas patvirtino principinę poziciją<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-09 14:28

„LTOK nepritaria rusų ir baltarusių dalyvavimui nei Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, nei bet kuriame kitame sporto renginyje, kol Ukrainoje vyksta karas. Turime daryti viską, kad ne mūsų, o jų, agresorių, olimpinėse žaidynėse nebūtų.

Šiuo metu galioja Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) rekomendacijos Tarptautinėms sporto federacijoms neleisti Rusijos ir Baltarusijos dalyvauti tarptautinėse varžybose. Būtent Tarptautinės federacijos, organizuojančios olimpinę atranką, turi realią galimybę užkirsti kelią rusams ir baltarusiams dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Jei atranka į olimpines žaidynes vyktų dabar, turbūt tik minėtų šalių tenisininkai turėtų galimybę į žaidynes atsirinkti. Turime daryti viską, kad Tarptautinės federacijos principinės pozicijos nekeistų, o šiuo metu galiojančios rekomendacijos išliktų“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Prieš Vykdomojo komiteto posėdį LTOK vadovė kalbėjosi su Ukrainos nacionalinio olimpinio komiteto (UNOC) prezidentu Vadimu Gutcaitu, su kuriuo aptarė šią poziciją. Ketvirtadienį UNOC išplatino kreipimąsi į IOC ir visą olimpinę bendruomenę, kuriame primena su kokiais karo žiaurumais šiuo metu susiduria Ukraina ir prašo daryti viską, kad karą sukėlusios Rusijos ir jos veiksmus palaikančios Baltarusijos 2024 m. Paryžiaus vasaros olimpinėse žaidynėse nebūtų.

UNOC prezidentas V.Gutcaitas taip pat dėkojo olimpinei bendruomenei, palaikančiai nuostatą, kad kol vyksta karas rusų ir baltarusių tarptautinėse varžybose neturėtų būti.

„Esame dėkingi olimpiečiams visame pasaulyje, kurie mus palaikė ir išsakė aiškią poziciją: kol vyksta karas, Rusijos ir Baltarusijos sportininkai negali dalyvauti tarptautinėse varžybose jokiu statusu“, – rašome kreipimesi.

LTOK taip pat ketina kalbėtis su Latvijos ir Estijos nacionaliniais olimpiniais komitetais dėl bendro kreipimosi į IOC ir Tarptautines federacijas.

Praėjusią savaitę LTOK Sportininkų komisija jau kreipėsi į Tarptautines sporto šakų federacijas, IOC, IOC Sportininkų komisiją ragindama imtis visų priemonių, kad Rusijos ir Baltarusijos nei 2024 m. Paryžiaus vasaros, nei 2026 m. Milano-Kortinos žiemos olimpinėse žaidynėse šių šalių sportininkų nebūtų. Šiandien panašų kreipimąsi išplatino ir Estijos nacionalinio olimpinio komiteto Sportininkų komisija, pabrėždama, kad kol vyksta karas Rusijai ir Baltarusijai tarptautiniuose renginiuose ir olimpinėje bendruomenėje vietos nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.