EUROLYGA 2023

S. Maslobojevas neteko pasaulio čempiono titulo – teisėjas nusprendė nutraukti kovą Lietuvis buvo įsiutęs

Praėjusių metų rudenį „Glory“ organizacijos pussunkio svorio kategorijos (iki 93 kg) pasaulio čempionu tapęs lietuvis Sergejus Maslobojevas šeštadienį neapgynė savo titulo. Esene (Vokietija) vykusioje kovoje 35-erių klaipėdietis priverstinai turėjo atiduoti titulą 24-erių kovotojui iš Surinamio Donegui Abenai.

S.Maslobojevas.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
S.Maslobojevas.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Sergejus Maslobojevas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sergejus Maslobojevas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 11, 2023, 11:53 PM, atnaujinta Feb 12, 2023, 7:33 AM

„Kuvaldos“ pravardę turintis kovotojas pralaimėjo dvikovą po to, kai teisėjas nusprendė nutraukti kovą ketvirtajame raunde dėl lietuvio patirto kojos sužeidimo.

Aktyviu darbu kojomis kovą pradėjęs S.Maslobojevas priešininką taip pat pavaišino keliomis galingomis smūgių rankomis kombinacijomis. Tai gana stipriai išmušė iš vėžių aukštu tempu akistatą pradėjusį D.Abeną, kuris pirmojo raundo pabaigoje jau ėmė stigti kvapo. Vis dėlto, teisėjų sprendimu, pirmąjį raundą laimėjo kovotojas iš Surinamio.

Antrajame raunde D.Abena ir vėl priminė apie save – lietuvio varžovas sėkmingai atakavo „Kuvaldos“ korpusą ir teisėjų sprendimu laimėjo dar vieną raundą.

Trečiajame raunde teisėjas trumpam buvo sustabdęs kovą dėl lietuvio „smūgio žemiau juostos“, tačiau po pakartojimo buvo aiškiai matyti, kad S.Maslobojevas taisyklių nepažeidė. Viso raundo metu vyko apylygė kova, o teisėjai jame pranašumą skyrė S.Maslobojevui.

Ketvirtajame raunde lietuviui buvo suteikta medikų pagalba – „Kuvaldai“ buvo prakirsta dešinė koja. Dėl šios priežasties teisėjas pasitaręs su medikais nusprendė nutraukti kovą ir pergalę atidavė D.Abenui.

Lietuvis buvo aiškiai nepatenkintas šiuo teisėjo sprendimu. Jis paliko ringą dar iki oficialiai paskelbiant kovos nugalėtoją.

Kovos baigtimi neliko patenkinti ir žiūrovai Vokietijoje. Arenoje girdėjosi kurtinantis švilpimas. Apskritai tai buvo pirmasis „Kuvaldos“ pralaimėjimas „Glory“ organizacijos kovose.

***

Lietuvis su D.Abena kovojo antrąjį kartą savo karjeroje. Pirmą kartą kovotojai į ringą žengė 2021 metais. Tąsyk pergalę šventė „Kuvalda“.

Primename, kad S.Maslobojevas „Glory“ organizacijos pasaulio čempionu tapo 2022-ųjų spalį, kai įveikė marokietį Tariką Khabezą.

Tąsyk kovotojas iš Lietuvos tapo pirmuoju mūsų šalies atstovu, kuriam pavyko iškovoti šios organizacijos čempiono titulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.