EUROLYGA 2023

Olimpinio komiteto prezidentas Thomas Bachas keistais motyvais kreipėsi į Ukrainos sportininkus

Jei 2024-ųjų Paryžiaus olimpiadoje bus leista pasirodyti ir startuoti karą Ukrainoje sukėlusios Rusijos ir jos satelitės Baltarusijos sportininkams, galima sulaukti itin didelio pasipriešinimo šiam Tarptautinio olimpinio komiteto sprendimui: iki 40 šalių gali boikotuoti žaidynes. Apie tai kalbėjo Lenkijos sporto ir turizmo ministras Kamilas Bortniczukas, skelbia BBC. Maža to – su okupantais rusais kovojanti Ukraina jau pagrasino boikotuoti Paryžiaus olimpiadą, jei nors vienas rusas prasmuks į 2024-ųjų žaidynes.

 Rusijos prezidentas V.Putinas ir IOC prezidentas T.Bachas.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Rusijos prezidentas V.Putinas ir IOC prezidentas T.Bachas.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2023, 12:12 PM, atnaujinta Feb 13, 2023, 12:20 PM

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) praėjusią savaitę pareiškė, kad bet koks boikotas nubaus tik tos šalies sportininkus, nes jie negalės varžytis žaidynėse dėl politinių motyvų.

Kitą vertus, IOC prezidentas Thomasas Bachas po apmąstymų leisti olimpiadoje varžytis rusams ir baltarusiams pakeitė retorinius motyvus: dabar tvirtina, kad rusai ir baltarusiai neturėtų būti diskriminuojami pagal turimus valstybių pasus.

Tačiau matydamas, kad kalbos apie Ukrainos rinktinės boikotą nerimsta, IOC prezidentas pirmadienį vėl pabandė paaškinti savo sprendimą leisti agresoriams varžytis dėl olimpinių trofėjų. Jis tikino, kad ateitis parodys, ar jo noras matyti rusus žaidynėse yra teisingas.

„Istorija aiškiai parodys, kas daro daugiau dėl pasaulio: tie, kurie stengiasi išlaikyti atviras sienas ir bendrauti, ar tie, kurie nori izoliuotis ir suskaldyti bendruomenę... Mūsų vaidmuo – suburti žmones. Stengiamės rasti sprendimą, kuris atitiktų sporto misijos vaidmenį – vienyti, o ne prisidėti prie didėjančios konfrontacijos ir eskalavimo.

Žmogaus požiūriu galime suprasti kiekvieno Ukrainos sportininko reakciją. Mes jaučiame jų kančias, todėl esame visiškai solidarūs ir juos palaikome.

Mes remiame 3000 Ukrainos olimpinės bendruomenės narių, kad 2024 m. olimpinėse žaidynėse Paryžiuje būtų stipri Ukrainos komanda.

Kiekvienas Ukrainos sportininkas gali būti tikras, kad mes visiškai su jais solidarizuojamės ir visus jų komentarus vertiname labai rimtai“, – televizijai „France 24“ aiškino T.Bachas.

2024 metų olimpinės žaidynės vyks Paryžiuje 2024 metų liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.