EUROLYGA 2023

G. Savukyno treniruojamas „Motor“ išsaugojo galimybę patekti į Europos lygos aštuntfinalį

Gintaro Savukyno treniruojamas Zaporižės „Motor“ antradienį nutraukė nesėkmių virtinę rankinio Europos lygos turnyre ir išsaugojo galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas. Paguodos pergalę iškovojo Hardo „Alpla“, kurioje žaidžia Karolis Antanavičius. Tuo tarpu „Aix“ ir „Benidorm“ komandos, kurioms taip pat atstovauja lietuviai, prarado galimybę patekti į kitą etapą.

Gintaras Savukynas<br>motor.ua nuotr.
Gintaras Savukynas<br>motor.ua nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2023, 6:54 AM, atnaujinta Feb 22, 2023, 6:57 AM

Antradienį Europos lygos devintajame ture Gintaro Savukyno treniruojamas Zaporižės „Motor“ klubas laikinuose namuose Diuseldorfe įveikė „Bidasoa-Irun“ komandą 33:31 (16:16). Nugalėtojams net 13 įvarčių įmetė Ihoras Turčenko.

Sezoną „Motor“ gretose pradėjęs Jonas Truchanovičius šioje komandoje nebežais. Jis praėjusią savaitę pasirašė sutartį su Vokietijos pirmosios buneslygos klubu „Stuttgart“.

„Motor“ ne tik papildė sąskaitą dviem taškais, bet ir sulaukė gerų žinių iš kitos arenos, kur Bitolos „Pelister“ nusileido Berlyno „Füchse“ klubui 25:34. Šis rezultatas lėmė, kad 5 taškus turintis ir į penktąją vietą D grupėje pakilęs „Motor“ išsaugojo galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas.

Kitą antradienį „Motor“ išvykoje žais lemiamas rungtynes su „Pelister“ klubu, kuris turi 6 taškus ir užima ketvirtąją vietą.

D grupėje kelialapius į aštuntfinalį užsitikrino Berlyno „Füchse“ (18 tšk.), „Skanderborg-Aarhus“ (14) ir „Bidasoa“ (7).

Paguodos pergalę pasiekė Hardo „Alpla“. Jau anksčiau galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas praradusi „Alpla“ išvykoje netikėtai nugalėjo C grupės lyderę Našicų „Nexe“ ekipą 29:22 (14:12). „Alpla“ puolimo lyderio vaidmens ėmęsis Karolis Antanavičius įmetė 5 įvarčius ir du kartus buvo pašalintas 2 min.

„Alpla“ per 9 rungtynes iškovojo tik 3 taškus ir dalijasi paskutinę vietą su „Balatonfüred“ klubu. Kelialapius į kitą etapą šioje grupėje iškovojo Lisabonos „Sporting“, „Nexe“ (po 14), Granojerso „Fraikin“ (12) ir „Skjern“ (8).

B grupėje lemiamas rungtynes antradienį pralaimėjo „Aix“ ir „Benidorm“ komandos. „Aix“ aprangą vilki Gerdas Babarskas, „Benidorm“ – Rolandas Bernatonis.

„Aix“ išvykoje nusileido Reikjaviko „Valur“ komandai 31:40 (16:19). G.Babarskas įmetė 4 įvarčius ir du kartus buvo pašalintas 2 min.

„Benidorm“ namie pripažino Budapešto „Ferencvaros“ pranašumą 23:27 (9:14). R.Bernatonis įmetė 2 įvarčius

6 taškus iškovojęs „Aix“ bei 4 taškus surinkęs „Benidorm“ užima dvi paskutines vietas ir nebegali pakilti į ketvirtąją vietą. Kitą savaitę šios dvi lietuvių komandos susitiks tarpusavyje Provanso Ekse.

„Aix“ ir „Benidorm“ šį sezoną gresia didelis fiasko. Šiedu klubai prieš kelis mėnesius puoselėjo didelius planus, bet jų rezultatai yra nepatenkinami ne vien Europos lygoje, bet ir nacionalinėse pirmenybėse. Prancūzijos lygoje „Aix“ užima tik septintąją vietą (17 taškų per 17 rungtynių), Ispanijos lygoje „Benidorm“ yra devintas (16 taškų per 18 rungtynių).

Kelialapius į atkrintamąsias varžybas B grupėje iškovojo „Flensburg-Handewitt“ (16), „Ystads IF“ (11), „Valur“ (9) ir „Ferencvaros“ (8).

A grupėje keturi kelialapiai į aštuntfinalį atiteko „Montpellier“ (16), Giopingeno „Frisch Auf“ (14), Šafhauzeno „Kadetten“ (12) ir Lisabonos „Benfica“ (6) komandoms.

Tad prieš paskutinįjį grupių varžybų turą aštuntfinalyje liko tik viena laisva vieta, į kurią kėsinasi „Motor“ ir „Pelister“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.