EUROLYGA 2023

Th. Bachas toliau trypia vietoje: „Olimpinės žaidynės negali išspręsti visų problemų“

Iki 2024-ųjų Paryžiaus olimpinių žaidynių lieka vis mažiau laiko, tačiau pasaulinė sporto bendruomenė toliau gyvena nežinioje. Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) toliau laikosi savo pozicijos, kurioje ragina leisti šalių agresorių Rusijos ir Baltarusijos atstovams varžytis kitą vasarą vyksiančioje sporto šventėje.

Th. Bachas ir V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Th. Bachas ir V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-22 18:02

Nors didžioji demokratinio pasaulio dalis smerkia šios IOC teiginius, tačiau ryžtingesnių veiksmų aukščiausia olimpinio sporto valdžia imtis nesirengia.

Trečiadienį IOC prezidentas Thomas Bachas oficialiame toliau stengėsi olimpinį komitetą vaizduoti, kaip visuomenę vienijančią organizaciją.

„Olimpinės žaidynės negali užkirsti kelio kariniams ir kitiems konfliktams. Jos taip pat negali išspręsti visų politinių ir socialinių iššūkių. Tai jau yra politinė sritis.

Tačiau olimpinės žaidynės gali būti pavyzdys pasauliui, kuriame visi gerbia tas pačias taisykles. Jos gali mus įkvėpti spręsti problemas, tiesdamos tiltus, kurie padės geriau suprasti žmones.

Jos gali atverti duris dialogui ir taikos kūrimui“, – insidethegames.biz cituoja IOC prezidento žodžius.

Primename, kad pirmadienį, bendrame pareiškime, kurį pasirašė 34 šalių sporto ministrai ir už sportą atsakingi aukščiausi pareigūnai, IOC raginamas iš naujo persvarstyti sprendimą leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse kaip neutraliems varžybų dalyviams, skelbia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.