EUROLYGA 2023

Parašus surinkusi V. Čmilytė-Nielsen pasiuntė žinią Tarptautiniam olimpiniam komitetui

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen džiaugiasi rezoliucijos, kuria raginama uždrausti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti olimpinėse žaidynėse ir kitose tarptautinėse varžybose, palaikymu. Kaip parlamento vadovė pranešė socialiniame tinkle „Facebook“, beveik 60 Seimo narių pasirašė rezoliucijos projektą. Šią rezoliuciją, anot jos, planuojama priimti Seimo pavasario sesijoje.

V.Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 1, 2023, 8:54 AM

„Vakar baigėsi parašų rinkimas po mano inicijuota rezoliucija, kuria raginama uždrausti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti olimpinėse žaidynėse ir kitose tarptautinėse varžybose.

Dėkoju beveik 60 Seimo narių iš įvairų frakcijų, pasirašiusių šį dokumentą. Šią rezoliuciją priimti planuojama pavasario sesijoje“, – feisbuke rašė Seimo pirmininkė.

Rezoliucijos projekte teigiama, kad apribojimai Rusijos ir Baltarusijos sportininkams ir pareigūnams dalyvauti Olimpinėse žaidynėse ar bet kokiose kitose tarptautinėse varžybose turėtų būti taikomi tol, kol Rusija nutrauks savo karinę agresiją prieš Ukrainą, išves savo pajėgas iš tarptautiniu mastu pripažintų jos teritorijos ribų, užtikrins atskaitomybę už įvykdytus agresijos ir karo nusikaltimus, visiškai atlygins Ukrainai padarytą žalą, o bendradarbiavimas su Rusija ir Baltarusija pagal taisyklėmis grindžiamą tarptautinę tvarką, vėl taps įmanomas.

„Kitaip ir būti neturėtų. Išties gaila, kad dar tenka tarptautinę bendruomenę ar net tokias organizacijas kaip Tarptautinis olimpinis komitetas, įtikinėti, jog Rusija šiuo metu turi tapti valstybe, kuriai tiesti ranką galima tik su vienu tikslu – įteikiant kvietimą į tarptautinį tribunolą“, – socialiniame tinkle komentavo V. Čmilytė-Nielsen.

„O įtikinėti tenka. Vienas liūdnesnių pavyzdžių: vakar priimtas gėdingas Azijos šachmatų federacijos sprendimas, kad Rusijos šachmatininkai, kuriems nebebuvo leidžiama žaisti Europos čempionatuose, bus laukiami Azijoje organizuojamuose turnyruose“, – pažymėjo politikė.

Todėl, anot parlamento vadovės, aiški nacionalinių parlamentų pozicija yra svarbi.

ELTA primena, kad Seimo rezoliucijos projektą „Dėl Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos sportininkų dalyvavimo olimpinėse žaidynėse ir kitose tarptautinėse varžybose uždraudimo“ įregistravo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Seimo nariai Tomas Vytautas Raskevičius, Orinta Leiputė, Stasys Šedbaras, Linas Jonauskas, Virgilijus Alekna, Viktoras Pranckietis, Jonas Jarutis, Giedrius Surplys, Ligita Girskienė, Sergejus Jovaiša, Aušrinė Armonaitė, Kęstutis Mažeika, Vytautas Kernagis, Eugenijus Gentvilas, Mindaugas Lingė, Kazys Starkevičius, Laurynas Kasčiūnas, Valdas Rakutis, Algirdas Sysas ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?