EUROLYGA 2023

Dubajaus turnyre prabilęs rusas A. Rubliovas pakartojo raginimą siekti taikos Ukrainoje

Rusijos tenisininkas Andrejus Rubliovas dalyvaudamas Dubajaus teniso turnyre pakartojo savo raginimą siekti taikos Ukrainoje.

 A.Rubliovas.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 A.Rubliovas.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2023, 1:19 PM, atnaujinta Mar 4, 2023, 1:22 PM

6-ąją vietą pasaulio reitinge dabar užimantis 25 metų A.Rubliovas yra mišrių dvejetų olimpinių žaidynių aukso medalio laimėtojas.

Jis buvo vienas pirmųjų Rusijos sportininkų, pasisakiusių prieš invaziją į Ukrainą, kai pernai per šį turnyrą Jungtiniuose Arabų Emyratuose ant kameros parašė „Prašau, nereikia karo“.

Jis teniso turnyruose dabar rungtyniauja kaip neutralus žaidėjas ir yra aukščiausią reitingą turintis vyrų žaidėjas, kurį paveikė sprendimas dėl sankcijų Rusijos ir Baltarusijos atstovams.

Penktadienį A.Rubliovas vėl išreiškė susierzinimą dėl karo Ukrainoje.

„Žinoma, tai sunku, – sakė jis. – Sunku apie tai kalbėti, nes net jei bandai tiesiog žaisti tenisą ar dar ką nors daryti – treniruotis ir panašiai, žinai, kad tai tave paveikia.

Negalite elgtis taip, lyg nieko nevyktų, nes tai baisu.

Tai beprotiška, kad tiek daug normalių piliečių kenčia, miršta.

Vienintelis dalykas, kurio tikiuosi, yra tai, kad greitai kiekvienoje šalyje bus taika“.

A.Rubliovas pusfinalyje 6:3, 7:6 nugalėjo vokietį Aleksandrą Zverevą ir finale kovos su kitu rusu Danijilu Medvedevu, kuris 6:4, 6 įveikė pasaulio lyderį serbą Novaką Džokovičių.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) rekomendavo Rusijos ir Baltarusijos sportininkus pašalinti iš tarptautinių renginių dėl nuo praėjusių metų vasario vykstančio karo Ukrainoje, tačiau vyrų ir moterų teniso profesionalų organizacijos leido žaidėjams toliau rungtyniauti kaip neutraliems.

Jie galėjo dalyvauti visuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose, išskyrus Vimbldoną. Už tokį draudimą organizatoriams buvo skirtos baudos ir IOC prezidento Thomaso Bacho kritika.

A.Rubliovas net pasiūlė apsvarstyti galimybę pakeisti savo pilietybę, jei Vimbldono draudimas pasikartotų kituose turnyruose.

IOC minėjo teniso varžybų pavyzdį gindamas savo prieštaringus veiksmus, kuriais siekiama „ištirti kelią“ Rusijos ir Baltarusijos sportininkams sugrįžti į tarptautines varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.