EUROLYGA 2023

Ukrainos sporto ministras V. Gutcaitas pažadėjo toliau kovoti, kad Paryžiaus olimpiadoje nebūtų Rusijos ir Baltarusijos

Ukrainos pozicija nesikeičia: šalies sporto ministras Vadymas Gutcaitas pažadėjo toliau kovoti už tai, kad Rusijai ir Baltarusijai būtų uždrausta dalyvauti 2024 m. Paryžiaus olimpinėse ir parolimpinėse žaidynėse.

Vadymas Gutcaitas.<br>UNOK nuotr.
Vadymas Gutcaitas.<br>UNOK nuotr.
Vadymas Gutcaitas.<br>UNOK nuotr.
Vadymas Gutcaitas.<br>UNOK nuotr.
Vadymas Gutcaitas.<br>UNOK nuotr.
Vadymas Gutcaitas.<br>UNOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 5, 2023, 5:36 PM, atnaujinta Mar 5, 2023, 5:51 PM

V.Gutsaitas taip pat yra Ukrainos nacionalinio olimpinio komiteto prezidentas.

Kovo 5-ąją sukako treji metai, kai jis buvo paskirtas eiti pareigas Ukrainos vyriausybėje.

51-erių V.Gutcaitas turi daugybę planų, kaip plėtoti Ukrainos sportą, tačiau bet dabar jis įsipareigojo atstatyti sunaikintas sporto bazes ir užtikrinti, kad Rusija ir Baltarusija būtų nubaustos.

Pasak insidethegames.biz, buvęs fechtuotojas, 1992 metų Barselonos olimpiadoje laimėjęs aukso medalį su Jungtine komanda, apie savo planus pasakojo feisbuko įraše.

„Ačiū visiems, kurie per šiuos trejus metus tikėjo, palaikė, padėjo! Džiaugiuosi, kad turiu profesionalų komandą, kuri visada pasiruošusi naujiems iššūkiams ieškant neeilinių sprendimų!

Ačiū visai sportuojančiai šeimai už didžiulį pasitikėjimą ir palaikymą! Ačiū mūsų vyrams ir moterims fronto linijose, kurie leidžia mums gyventi ir dirbti!

„Sportinis frontas tęsiasi. „Diplomatiniame fronte kovojame su galimu Rusijos ir Baltarusijos sportininkų priėmimu į tarptautines varžybas.

Mes aktyviai jungiamės prie informacinio fronto. Kartu mes stipresni! Ukrainiečiai yra nugalėtojų tauta! Einu toliau. Į pergalę! Viskas bus Ukraina!“, – parašė ministras.

Ukrainos šuolininkas į vandenį Stanislavas Oliferčykas kalbėjo apie savo pyktį vien pagalvojus, kad šalys agresorės varžysis 2024 m. Paryžiuje.

2019 m. Europos čempionas gimė Mariupolyje ir planavo naudotis miesto „Neptun“ arena kaip savo treniruočių bazę žaidynėms, kol ji nebuvo sunaikinta karo metu.

„Dažniausiai esu piktas, – sakė jis naujienų agentūrai AP. – Aš tiesiog nebegaliu pakęsti, kad nuolat vyksta apšaudymas. Noriu, kad Rusija leistų mums gyventi taikiai ir liktų nuošalyje nuo mūsų.“

S.Oliferčykas baiminasi, kad priešiškumas gali išsilieti ir smurtu Paryžiuje, jei Rusijos sportininkams bus leista varžytis net su neutralia vėliava.

„Visko gali nutikti, net ir muštynės, – perspėjo ukrainietis. – Tarp mūsų tiesiog negali būti jokių rankų paspaudimų.“

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) paskelbė, kad tiria galimybes Rusijos ir Baltarusijos sportininkams varžytis Prancūzijos sostinėje.

Tikėtina, kad jie dalyvaus kaip neutralūs, o tai, daugelio Ukrainoje manymu, nieko nepadės siekiant užbaigti karą.

„Jie tiesiog nieko nedaro ir nieko nesako. Ir būtent dėl jų tylėjimo ir neveiklumo vyksta visas šis siaubas. Neutrali vėliava nėra išeitis. Tai neįmanoma“, – sakė ukrainietis.

V.Gutcaitas kalbėjo apie neseniai įvykusį IOC prezidento Thomo Bacho susitikimą su Ukrainos sportininkais, kurie turi ruoštis varžyboms karo sąlygomis.

„Mūsų sportininkai treniruojasi, kol skrenda sparnuotosios raketos, skrenda bombos, – savo feisbuke pasakojo ministras. – T.Bachas paklausė vienos dviratininkės, kaip jai sekasi. Ji pradėjo verkti. Jis paklausė, kodėl. Ji atsakė, kad tą dieną jie Rusijos pajėgos užpuolė jos miestą, kuriame buvo jos tėvai, ir ji buvo labai nervinga.

Taip kiekvienas sportininkas jaučia tai, kas vyksta Ukrainoje“, – teigė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.