EUROLYGA 2023

Pirmasis žingsnis: jaunučių teniso turnyre Šiauliuose – jokių Rusijos ir Baltarusijos atstovų Suaugusiųjų turnyruose išimtis taikoma kol kas nebus

Yra sakoma, kad viena kregždė – dar ne pavasaris, bet Lietuvos teniso padangėje į šviesą išskrido pirmoji kregždutė. Ja tapo kitą mėnesį Šiauliuose vykstantis tarptautinis teniso turnyras „Šiauliai open by Toyota U14“.

Rusijos ir Baltarusijos jaunieji tenisininkai negalės dalyvauti turnyre Šiauliuose.<br>„SEB arenos“ atstovų nuotr.
Rusijos ir Baltarusijos jaunieji tenisininkai negalės dalyvauti turnyre Šiauliuose.<br>„SEB arenos“ atstovų nuotr.
Ramūnas Grušas.<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Grušas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 7, 2023, 10:24 AM, atnaujinta Mar 7, 2023, 10:28 AM

Oficialiai praneša, kad į jį nebus įleidžiami šalių agresorių Rusijos ir Baltarusijos jaunieji sportininkai.

Šią informaciją antradienį naujienų portalui lrytas.lt patvirtino ir ją plačiau pakomentavo Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Ramūnas Grušas.

„Yra sutarta su Europos teniso asociacija, kad kol kas būtų taikoma išimtis į vaikų ir jaunučių teniso turnyrus. Yra gauta išimtis, kad nebūtų galima įsileisti šių jaunųjų sportininkų turnyruose, kurie vyksta Lietuvoje“,– kalbėjo jis.

Organizacijos vadovas patikino, kad kol kas ši maloni išimtis yra suteikta tik tam tikros amžiaus grupės tarptautinėms teniso varžyboms.

„Kol kas vyresniems nėra, – situaciją tikslino R.Grušas. – Laukiame papildomų teisės aktų iš atsakingų institucijų, diskutuojame, dedame visas pastangas, kad tarptautinė teniso federacija suteiktų tas išimtis.“

Dar vasario mėnesį (LTS) kreipėsi į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, o taip pat šalies Seimą, su prašymu kuo skubiau priimti reikiamus teisės aktus, būtinus tam, kad Rusijos ir Baltarusijos piliečiams būtų uždrausta atvykti į Lietuvą, o taip pat užtikrinti šių teisės aktų įgyvendinimą.

Tiesa, kol kas rimtesnių veiksmų iš aukščiausiųjų šalies institucijų nebuvo imtasi.

„Gavome atsakymą, kad šis klausimas yra perduotas Užsienio reikalų ministerijai ir šiuo metu yra laukiamos išvados“, – akcentavo R.Grušas.

Primename, kad praėjusį mėnesį Lietuvoje vykusiame tarptautiniame teniso turnyre „Vitas Gerulaitis Cup“ po neutralia vėliava varžėsi tiek Rusijos, tiek ir Baltarusijos tenisininkai.

Pagal ATP taisykles, kurių laikėsi „Vitas Gerulaitis Cup“ organizatoriai, po neutralia vėliava dalyvaujantis rusai ir baltarusiai gali varžytis tarptautiniuose turnyruose.

Dėl šios priežasties turnyro organizatoriai neturėjo teisės nepriimti Ukrainą užpuolusios valstybės tautiečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.