EUROLYGA 2023

Su aukso medaliais iš Egipto grįžę penkiakovininkai G. Venčkauskaitė ir T. Puronas: „Tiesiog mėgavomės varžybomis“

Kaire (Egipte) vykusiose šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės I etapo varžybose Gintarė Venčkauskaitė ir Titas Puronas iškovojo aukso medalius mišriose estafetėse.

G.Venčkauskaitė ir T.Puronas triumfavo Egipte.<br> UIPM nuotr.
G.Venčkauskaitė ir T.Puronas triumfavo Egipte.<br> UIPM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2023, 10:07 AM

Lietuvos tandemas surinko 1373 taškus (fechtavimas – 228, plaukimas – 297, jojimas – 293, Laser Run – 555). Sidabrą iškovojo meksikiečiai Mariana Arceo ir Manuelis Padilla (1364), bronza atiteko Pietų Korėjos atstovams Soenhjin Kim ir Haeun Jang (1361).

„Labai gera, – net nesuabejojo po pertraukos į aukščiausio lygio varžybas sugrįžusi G.Venčkauskaitė. – Esu labai pasiilgusi varžybų ir dabar tiesiog jomis mėgaujuosi“.

Asmeninėse varžybose trisdešimtmetė sportininkė užėmė 15-ą vietą (1323 taškai). Laimėtoja tapo vengrė Michelle Gulyas (1403), sidabras atiteko prancūzei Elodie Clouvel (1398), bronza – egiptietei Salmai Abdelmaksoud (1392).

Dvidešimtmetis Titas Puronas asmeninėse varžybose užėmė 29-ą vietą.

„Pasirodymą asmeninėse varžybose vertinu gerai, – sakė G.Venčkauskaitė. – Naują varžybų formatą bandau pirmą kartą. Pamačiau taktines klaidas, tačiau jas lengvai pataisėme estafetėse. Nors čia rezultatai nebuvo aukšti, tačiau labai ramiai, su gera nuotaika ir nieko per daug nesitikėdami laimėjome. Su Titu vienas kitą puikiai papildėme ir pataisėme“.

G.Venčkauskaitė perspėjo, kad liko patenkinta savo darytomis klaidomis.

„Nes jos lengvai pataisomos“, – nusijuokė sportininkė.

Paklausta, kaip vertina savo sugrįžimą į aukščiausio lygio varžybas, penkiakovininkė neslėpė, kad viską įvertinti balais būtų sunku.

„Kadangi niekada negali žinoti savo galimybių ribos, – nusišypsojo ji. – Bet dabar jaučiuosi daug geriau nei prieš gimdymą. Psichologiškai taip pat esu daug ramesnė ir tvirtesnė negu anksčiau“.

Dabar sportininkų lauks kelios dienos poilsio, tarptautinė stovykla Druskininkuose, o vėliau – kiti pasaulio taurės etapai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.