EUROLYGA 2023

Čempionato lyderiai „Dragūno“ rankininkai pergalių serija baigė reguliarųjį sezoną

Lietuvos rankinio lygoje ketvirtą pergalę iš eilės iškovojo Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai. Pirmą vietą reguliariajame sezone jau anksčiau užsitikrinusios uostamiesčio komandos nesustabdė ir čempionės titulą ginanti Vilniaus „Šviesa“.

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai.<br>Rankinis.lt nuotr.
Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai.<br>Rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2023, 11:17 AM

Atkakliai ir rezultatyviai vykęs pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis 20:20. Po pertraukos komandos koja kojon žengė dar 10 min., tačiau vėliau šeimininkai perėmė iniciatyvą ir ją išlaikė iki finalinės sirenos. „Dragūnas“ laimėjo rezultatu 38:32.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Gytis Šmantauskas, pelnęs 7 įvarčius. Tomas Drakšas ir ukrainietis Ighoris Odinokovas prie pergalės pridėjo 6 įvarčius. „Šviesos“ nuo pralaimėjimo neišgelbėjo 9 įvarčius surinkęs Valdas Drabavičius. 7 įvarčius pelnė Mantas Urvikis, 6 – Tadas Rasakevičius.

Per 12 reguliariojo sezono rungtynių „Dragūno“ rankininkai iškovojo 21 tašką ir užtikrintai užėmė pirmą vietą. „Dragūnas“ užsitikrino ir tiesioginį kelialapį į pusfinalį.

Pralaimėjusiai „Šviesai“ liko tik menkos galimybės užimti antrą vietą ir iškart patekti į pusfinalį. Nuo antroje vietoje esančio Alytaus „Varsos-Stronglaso“ vilniečiai atsilieka tašku ir yra sužaidę rungtynėmis daugiau. Alytaus komandai per likusias dvejas rungtynes su autsaideriais Panevėžio „Grifu“ ir Vilniaus „Amber“ pakanka iškovoti bent tašką.

3–6 vietas užėmusios komandos kovas atkrintamosiose varžybose pradės nuo ketvirtfinalio.

Paskutiniai LRL reguliariojo sezono turai vyks kovo 18 ir 25 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.