EUROLYGA 2023

Įspūdingai atsitiesęs V. Gaubas žengė į turnyro Ispanijoje ketvirtfinalį

18-metis Vilius Gaubas (ATP-775) Ispanijoje vykstančiam „Futures“ serijos „M25 Palmanova“ turnyre iškovojo sunkią pergalę.

Vilius Gaubas<br>S.Čirbos nuotr.
Vilius Gaubas<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-23 13:52

Jaunasis lietuvis per kiek ilgiau nei 3 valandas 0:6, 7:5, 7:5 sugebėjo palaužti 20-metį austrą Lukasą Neumayerį (ATP-344).

Mačas lietuviui prasidėjo itin prastai. V.Gaubas pirmajame sete nesugebėjo pasipriešinti austrui ir setą pralaimėjo sausai.

Atsigavęs po nesėkmingos pradžios jaunasis lietuvis pradėjo lygiai kovoti su varžovu ir sėkmingiau išnaudojęs savo progas sugebėjo dvikovą nukelti į lemiamą setą.

Pradžia atrodė puiki. Lietuvis nesunkiai laimėjo pirmąją varžovo padavimų seriją ir pirmavo 2:0. Deja, persvaros ilgai neišlaikė ir jau trečiajame geime L.Neumayeris laimėjo V.Gaubo padavimus.

Likusio seto metu austras turėjo net 7 galimybes laimėti Viliaus padavimus, tačiau lietuvis lemiamais momentais žaidė šaltakraujiškai.

Pirmaudamas 6:5 V.Gaubas galiausiai sulaukė savo progos laimėti austro padavimus ir ją pasinaudojęs lietuvis šventė pergalę.

Ketvirtfinalyje 18-metis susitiks su nyderlando Maxo Houkeso (ATP-335) ir italo Gabriele’o Piraino (ATP-500) poros nugalėtoju.

Už patekimą į ketvirtfinalį Viliui atiteko 3 ATP reitingo taškai ir 730 JAV dolerių čekis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.