EUROLYGA 2023

G. Nausėda apie sprendimą grąžinti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus į tarptautinį sportą: tai yra liūdna diena girdėti tokias naujienas

Antradienį Tarptautiniam Olimpiniam komitetui (IOC) pranešus, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkams visgi bus leidžiama dalyvauti tarptautinėse varžybose, prezidentas Gitanas Nausėda šią naujieną vertina skeptiškai.

G. Nausėda<br>V.Ščiavinsko nuotr.
G. Nausėda<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 10:35 PM, atnaujinta Mar 29, 2023, 10:39 PM

„Apmaudu ir manau, kad turime dabar kalbėtis visi kartu, kaip elgsimės šitoje situacijoje. Man tai yra liūdna diena girdėti tokias naujienas“, – LRT televizijai trečiadienį sakė šalies vadovas.

Nusivylimą IOC sprendimu trečiadienį darkart išsakė ir Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. Ji taip pat akentavo, kad šio IOC sprendimo nepalaiko ir Ukrainos sporto ministras Vadymas Gutcaitas.

„Nuviliantis sprendimas. Šiandieną nagrinėjame rekomendacijas, kurios yra pateiktos. Aišku, pagrinde nuviliantis sprendimas yra, kad yra rekomenduojama agresoriaus sportininkams po neutralia vėliava leisti dalyvauti tarptautinėse varžybose“, – žurnalistams trečiadienį teigė J. Šiugždinienė.

Ministrė pridėjo, kad IOC sprendimu nepatenkintas Ukrainos sporto ministras V. Gutcaitas šioje situacijoje prašo partnerių paramos ir susitelkimo.

ELTA primena, kad nepaisydamas smarkios kritikos, antradienį IOC pranešė atveriantis duris Rusijos ir Baltarusijos sportininkams grįžti į pasaulio sportą. IOC Vykdomasis komitetas nusprendė, kad tarptautinės federacijos tam tikromis sąlygomis gali leisti sportininkams dalyvauti varžybose. Prieš 13 mėnesių, iš karto po Rusijos invazijos į Ukrainą, dauguma federacijų paisė IOC rekomendacijos pašalinti rusų ir baltarusių sportininkus iš varžybų.

Tarp IOC sąlygų yra griežtas neutralumas, antidopingo kodekso laikymasis ir įrodymas, kad sportininkas aktyviai neremia karo. Kariuomenei priklausantys atletai iš Rusijos ir Baltarusijos dalyvauti varžybose negalės, kaip ir abiejų šalių komandos. Sprendimas dėl dalyvavimo 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse esą bus priimtas „atitinkamu metu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.