EUROLYGA 2023

IOC prezidentas sureagavo į Lietuvos ir kitų Europos šalių poziciją: „Apgailėtina“

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomas Bachas sukritikavo Lietuvos ir kitas Europos vyriausybes, kurios kritikavo IOC poziciją Rusijos atžvilgiu ir pavadino jas „apgailėtinomis“. 

Thomas Bachas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Thomas Bachas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 8:06 PM, atnaujinta Mar 31, 2023, 9:30 AM

IOC vykdomoji valdyba antradienį rekomendavo leisti individualiems sportininkams iš Rusijos ir Baltarusijos grįžti į tarptautinį sportą, jei jie nepalaikys invazijos į Ukrainą. 

Visgi, daugelio valstybių, įskaitant ir Lietuvą, toks IOC sprendimas netenkino ir šalys toliau ragino organizaciją neleisti sugrąžinti agresorių šalių sportininkus į tarptautinę sporto sceną. Tokio šalių pozicija iššaukė aistringą Th.Bacho atsaką vykdomosios valdybos posėdyje. 

„Apgailėtina, kad kai kurios vyriausybės nenori gerbti olimpinio judėjimo daugumos ir visų suinteresuotųjų šalių, taip pat sporto autonomijos, kurią jos vertina ir prašo iš kitų šalių daugybėje kalbų, JT rezoliucijų, Europos Sąjungos deklaracijų ir visos kitos galimybės. 

Apgailėtina, kad šios vyriausybės nesprendžia dvigubų standartų klausimų, su kuriais susidūrėme per mūsų konsultacijas. Mes nematėme nė vieno komentaro apie jų požiūrį į sportininkus, kurių šalys dalyvauja kituose 70 karų ir ginkluotų konfliktų pasaulyje. 

Dar labiau apgailėtina, kad jie labai nepaiso labai aiškaus dviejų specialiųjų JT Žmogaus teisių tarybos pranešėjų pareiškimų, o kitais klausimais nuolat pabrėžia savo tvirtus reikalavimus gerbti žmogaus teises“, - karščiavosi Th.Bachas. 

Th.Bachas tvirtina, kad vyriausybės „sustiprino olimpinio judėjimo vienybę“. Praėjusį mėnesį 35 valstybės kartu su Lietuva išreiškė nepritarimą IOC planų sugrąžinti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus į tarptautines varžybas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.