EUROLYGA 2023

IOC sprendimas dėl Rusijos ir Baltarusijos bus priimtas tik gerokai po liepos mėnesio

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) sprendimą dėl galimo Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse priims tik po to, kai liepos mėnesį oficialiai pakvies pasaulio sportininkus į Prancūziją.

IOC sprendimas dėl Rusijos ir Baltarusijos bus priimtas tik gerokai po liepos mėnesio<br>Reuters/Scanpix nuotr.
IOC sprendimas dėl Rusijos ir Baltarusijos bus priimtas tik gerokai po liepos mėnesio<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 7:32 PM

IOC prezidentas Thomas Bachas ketvirtadienį, pasibaigus tris dienas trukusiems vykdomosios valdybos posėdžiams, užsiminė, kad sprendimas greičiausiai bus priimtas gerokai po vasaros, nes šis klausimas yra „labai sudėtingas“.

Pagal IOC chartiją komitetas pakvies sportininkus varžytis Paryžiuje likus vieneriems metams iki atidarymo ceremonijos, kuri numatyta 2024 metų liepos 26 dieną.

IOC antradienį nusprendė siūlyti grąžinti abiejų šalių sportininkus, kuriems nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios buvo uždrausta dalyvauti daugumoje tarptautinių sporto renginių.

Jų pakartotinis įsileidimas būtų vykdomas pagal griežtus kriterijus, tarp kurių būtų draudimas būti susijusiems su saugumo ir ginkluotosiomis pajėgomis ir neremti karo veiksmų. Leidimas galiotų tik atskiriems sportininkams, o komandoms nebūtų leidžiama dalyvauti.

IOC teigė, kad atidžiai stebės, kaip laikomasi šių kriterijų, o sportininkai varžytųsi kaip neutralūs, be savo nacionalinių simbolių ir spalvų – jų uniformos turėtų būti baltos arba kitokios vienos spalvos.

Galutinį žodį turi tarti atitinkamos sportininkų tarptautinės sporto federacijos.

Antradienio sprendimas sulaukė kritikos iš daugelio pusių, įskaitant kai kurias Europos vyriausybes, kurias Bachas pavadino „apgailėtinomis“, apkaltinęs jas dvigubų standartų taikymu, kadangi jos esą nesielgia taip pat 70 kitų ginkluotų konfliktų pasaulyje atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.