EUROLYGA 2023

Ukraina nusprendė – varžybos, kuriose dalyvaus rusai, bus boikotuojamos

Ukrainos vyriausybė oficialiai paskelbė, kad šalies sportininkai nedalyvaus jokiose atrankos varžybose į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes, kuriose varžysis rusai.

Ukrainiečiai boikotuos varžybas, kuriose dalyvaus rusai<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainiečiai boikotuos varžybas, kuriose dalyvaus rusai<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-31 10:34

Apie tokį sprendimą pranešė Ukrainos ministrų kabineto sekretorius, Ukrainos nacionalinio olimpinio komiteto (NOCU) narys Olegas Nemčinovas.

„Vyriausybės posėdyje kolegos Vadymo Gutzeito (red. – Ukrainos sporto ministro ir NOCU prezidento) siūlymu buvo priimtas protokolinis sprendimas, kad atrankos varžybose dalyvautume tik ten, kur nėra rusų.

Atitinkamai, dalyvavimas, neatitinkantis šių kriterijų, gali būti pagrindas atimti iš federacijų nacionalinį statusą“, – paskelbė O.Nemčinovas.

Toks sprendimas priimtas po Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vykdomosios tarybos antradienio (kovo 28 d.) paskelbimo, kad Rusijos ir Baltarusijos individualiems sportininkams turėtų būti leista grįžti į tarptautinį sportą, jei jie nepalaikys invazijos į Ukrainą.

O.Nemčinovas pripažino, kad toks sprendimas gali reikšti, kad kai kurie Ukrainos sportininkai praleis galimybę dalyvauti olimpinėse žaidynėse, tačiau tai buvo kaina, kurią jie privalo sumokėti.

„Žinote, niekam to nelinkėčiau. Vakar dalyvavau kitose savo gero draugo laidotuvėse, kuris daugiau nei 20 metų skyrė lengvajai atletikai ir mirė Charkove“, – kalbėjo O.Nemčinovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.