EUROLYGA 2023

A. Lukašenka sutinka, kad baltarusiai smerktų karus ir rungtyniautų be vėliavos: jie vis tiek būtų patriotai

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad šalies sportininkai, rungtyniaujantys su neutralia vėliava, vis tiek būtų šalies patriotai.

 A.Lukašenka leistų sportininkams startuoti be vėliavos.<br> AP/Scanpix nuotr.
 A.Lukašenka leistų sportininkams startuoti be vėliavos.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2023, 10:18 PM

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) anksčiau šią savaitę atšaukė savo rekomendacijas dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų nedalyvavimo tarptautiniame sporte dėl invazijos į Ukrainą. IOC leidžia jiems varžytis kaip neutraliems, jei jie nepalaiko karo ir nėra susiję su karinėmis struktūromis.

Sprendimas dėl jų dalyvavimo kitų metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse dar nepriimtas, tačiau Ukraina paskelbė, kad jos sportininkai boikotuos atrankos turnyrus, kuriuose varžysis Rusijos ir Baltarusijos sportininkai.

A.Lukašenka yra pagrindinis Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas kare Ukrainoje.

Reaguodamas į naujausias IOC rekomendacijas A.Lukašenka tvirtino, kad Baltarusija „toleruotų“ ir „ištvertų“ savo sportininkus, besivaržančius be nacionalinių simbolių, tačiau teigiamus rezultatus vis tiek laikytų nacionaline sėkme.

„Turime kovoti, kad padėtume savo sportininkams, – jis sakė Baltarusijos naujienų agentūrai. – Bet jei mūsų sportininkas dalyvaus neturėdamas mūsų vėliavos, ar mes juo mažiau didžiuosimės? Tai vis tiek bus patriotas, mūsų žmogus.“

A.Lukašenka taip pat teigė, kad jis neprieštarautų, jei sportininkai pareikštų savo nepritarimą karams, kuriuos, jo teigimu, sukurstė Vakarai, įskaitant Ukrainą ir Siriją.

A.Lukašenka buvo Baltarusijos olimpinio komiteto prezidentas nuo 1997 iki 2021 m., kol IOC nepripažintuose rinkimuose jį pakeitė sūnus Viktoras Lukašenka.

IOC sprendimas leisti rusams ir baltarusiams sugrįžti į sportą vertinamas prieštaringai, tačiau IOC prezidentas Thomas Bachas pareiškė, kad „radome tam tikrą vidurį“, o kritiką iš Europos šalių vyriausybių jis vertino kaip „apgailėtiną“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.