EUROLYGA 2023

Netektis Ukrainoje – pasaulio meninės gimnastikos legenda A. Deriugina mirė sulaukusi 91 metų

Ukrainoje mirė legendinė meninės gimnastikos trenerė Albina Deriugina. Apie mirtį pranešė Ukrainos nacionalinis olimpinis komitetas (UNOK), pagerbęs ją.

 Albina Deriugina.<br> weukraine.tv nuotr..
 Albina Deriugina.<br> weukraine.tv nuotr..
 Iryna Deriugina.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Iryna Deriugina.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 1, 2023, 8:42 PM, atnaujinta Apr 1, 2023, 8:58 PM

„Jos mokiniai žinomi visame pasaulyje, o jos padėti tvirti pamatai leidžia ant podiumo iškelti vis naujus Ukrainos talentus, išsaugant unikalų Ukrainos meninės gimnastikos mokyklos stilių“, – sakoma pranešime.

I.Deriuginos dukra Iryna, atstovavo Sovietų Sąjungai. Jis iškovojo aštuonis pasaulio čempionatų medalius 1977 m. Bazelyje ir 1979 m. Londone, įskaitant keturis aukso medalius. Tai buvo pagrindinis šios sporto šakos renginys prieš įtraukiant ją į olimpinę programą.

Po to, kai Iryna būdama 24 metų baigė karjerą, mama ir dukra susibūrė į fenomenaliai sėkmingą trenerių komandą, įkūrė privačią mokyklą ir rengė sportininkus.

Jų auklėtinės iš viso laimėjo 120 aukso medalių svarbiausiuose renginiuose.

Tarp jų buvo olimpinė čempionė Oleksandra Timošenko (1992 m.), Kateryna Serebrianskaja ir bronzos laimėtoja Olena Vitryčenko (1996 m.). Tarp kitų žymių mokinių buvo Anna Bessonova (olimpinės bronzos medalininkė 2004 m. Atėnuose ir 2008 m. Pekine) ir Hanna Rizatdinova (bronza 2016 m. Rio de Žaneire).

Jos taip pat treniravo keletą pasaulio čempionatų aukso medalių laimėtojų, įskaitant Oksaną Skaldiną, Tamarą Jerofejevą ir Nataliją Godunko.

A.Deriugina gimė 1932 m. Makijivkoje – mieste, kurį 2014 m. užėmė prorusiški separatistai.

Albina buvo ištekėjusi ištekėjo už Ivano Deriugino, olimpinio aukso medalio laimėtojo šiuolaikinės penkiakovės komandinėje rungtyje 1956 m. Melburne.

Jis mirė 1996-aisiais sulaukęs 67 metų.

Kovo 29 d. mirusi A.Deriugina penktadienį buvo palaidota Kijeve per ceremoniją, kurioje dalyvavo ir Tarptautinės gimnastikos federacijos prezidentas Morinari Watanabe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.