EUROLYGA 2023

Slovakijos ledo ritulio rinktinėje nutarta – čempionate nebus nė vieno Rusijos klubams atstovaujančio žaidėjo

Slovakijos ledo ritulio rinktinės treneriai nekvies į pasaulio čempionatą Rusijos klubuose žaidžiančių ledo ritulininkų, apie tai praneša „Inside The Games“.

 Slovakijos ledo ritulio rinktinė atsisako žaidėjų, kurie dabar atstovauja rusiškiems klubams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Slovakijos ledo ritulio rinktinė atsisako žaidėjų, kurie dabar atstovauja rusiškiems klubams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-03 18:55, atnaujinta 2023-04-03 21:35

Pasak slovakų rinktinės vyriausiojo trenerio asistento Peterio Fruhaufo, po pokalbio su Rusijoje žaidžiančiais ledo ritulininkais buvo nuspręsta jų nekviesti į 2023 metų pasaulio ledo ritulio čempionatą, kuris vyks gegužės 12–28 dienomis Suomijoje ir Latvijoje.

„Ilgai diskutavome su žaidėjais iš rusiškos KHL lygos. Jie turi pakankamai gerus duomenis, kad galėtų pakovoti dėl atstovavimo šaliai galutinėje paraiškoje į pasaulio čempionatą.

Tačiau mes padarėme išvadą, kad dėl sklandaus pasiruošimo ir būtino komandos susikaupimo turnyre, būtų geriau, jei į pasaulio čempionatą nevažiuotų nė vienas slovakas, kuris varžosi KHL lygoje“, – sakė P.Fruhaufas.

Kontinentinėje KHL ledo ritulio lygoje žaidžia devyni Slovakijos ledo ritulininkai, o į rinktinę pretenduoti galėjo net 5 žaidėjai.

Tarptautinė ledo ritulio federacija kovo 22 dieną pratęsė Rusijos ir Baltarusijos diskvalifikaciją iš tarptautinių varžybų, todėl šalių agresorių komandos praleis ir 2024 metų pasaulio čempionatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.