EUROLYGA 2023

„Billie Jean King taurė“: Lietuvos tenisininkės sužinojo savo varžoves

Šiandien Portugalijoje buvo ištraukti „Billie Jean King“ taurės antros grupės Europos-Afrikos zonos turnyro burtai. Lietuvos moterų teniso rinktinė pateko į B pogrupį, kuriame taip pat yra Estijos, Sakartvelo, Airijos, Pietų Afrikos respublikos ir Kosovo rinktinės. A pogrupyje žais Graikijos, Izraelio, Bosnijos ir Hercegovinos, Portugalijos ir Maltos komandos.

Klaudija Bubelytė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Klaudija Bubelytė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2023, 6:25 PM

Pirmadienį, pirmąją turnyro dieną, lietuvės egzaminuos Kosovo tenisininkes.

Lietuvos rinktinės kapitonė Edita Liachovičiūtė į komandą pakvietė Justiną Mikulskytę (WTA-322), Klaudiją Bubelytę (WTA-722), Patriciją Paukštytę (WTA-1032) ir Emiliją Tverijonaitę (WTA-1073). Turnyrą dėl traumos bus priversta praleisti Andrė Lukošiūtė (WTA-757).

Lietuvos tenisininkės pasirengimą varžyboms Oeiras mieste pradėjo penktadienį.

Diena vėliau prie komandos prisijungė ITF W15 Telde turnyro Gran Kanarijoje ketvirtfinalį pasiekusi P. Paukštytė, o šiandien tai padarys ir K. Bubelytė, kuriai šiose varžybose pavyko iškopti į finalą. Deja, tačiau lemiamoje dvikovoje lietuvė 6:3 5:7 5:7 nusileido pirmajai turnyro raketei ispanei Angelai Fita-Boludai (WTA-291).

Didžiausios Portugalijoje vyksiančio „Billie Jean King“ taurės turnyro žvaigždės – graikė Maria Sakkari (WTA-9) ir estė Anett Kontaveit (WTA-69). Praėjusių metų vasarą Estijos rinktinės lyderė buvo pakilusi iki 2-os WTA reitingo vietos.

Į aukštesnę „Billie Jean King“ taurės turnyro grupę pakils dvi geriausios varžybų komandos. Dvi blogiausiai pasirodžiusios rinktinės kris į trečiąją turnyro grupę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.