EUROLYGA 2023

Pirmoji Ukrainos olimpinė čempionė kreipėsi į Th. Bachą prašydama neleisti rusų į Paryžiaus olimpiadą

Pirmoji Ukrainos olimpinio aukso medalio laimėtoja Oksana Bajul paprašė Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidento Thomo Bacho „padėti mums“ uždraudžiant Rusijos sportininkams dalyvauti kitų metų olimpinėse žaidynėse Paryžiuje.

 Oksana Bajul.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Oksana Bajul.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-17 09:00, atnaujinta 2023-04-17 09:05

Buvusi dailiojo čiuožimo sportininkė socialinėje žiniasklaidoje paskelbė vaizdo įrašą, raginantį Th.Bachą uždrausti Rusijai dalyvauti 2024 m. Paryžiuje dėl karo Ukrainoje.

IOC rekomendavo leisti sportininkams iš Rusijos ir Baltarusijos grįžti į pasaulinę sporto sceną, jei jie nepalaiko karo Ukrainoje ir nėra susiję su kariuomene.

Kvietimas dalyvauti 2024 m. Paryžiaus olimpiadoje dar nepaskelbtas, o Th.Bachas praėjusį mėnesį tvirtino, kad „nedera“ pateikti tokio sprendimo terminą.

O.Bajul pateko į istoriją, kai 1994 m. Lilehameryje iškovojo pirmąjį Ukrainos olimpinį aukso medalį moterų vienetų varžybose.

Ji taip pat yra 1993 m. pasaulio čempionato aukso medalio laimėtoja ir dukart Europos medalininkė.

„Mano kreipimasis į Thomą Bachą. Aš esu olimpinė čempionė, Oksana Bajul. Brangus Tomai, dabar Ukrainoje vyksta platus karas.

Mes, ukrainiečiai, jo nepradėjome.

„Štai kodėl mes nenorime, kad 2024 metų olimpinėse žaidynėse dalyvautų neutralūs sportininkai atletai iš Rusijos.

Padėk mums“, – pasakė ukrainietė.

Ukrainą toliau puolant Rusijos pajėgoms, karo draskomos šalies sportininkai ir politikai griežtai kritikavo IOC poziciją Rusijos ir Baltarusijos atžvilgiu.

Į IOC rekomendacijas Ukrainos vyriausybė atsakė paskelbdama, kad šalies sportininkai boikotuos bet kokias 2024 m. Paryžiaus olimpiados atrankos varžybas, kuriose varžysis Rusijos ir Baltarusijos sportininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.