EUROLYGA 2023

Protestas pasaulio snukerio čempionate – užsilipęs ant stalo išbarstė miltelių

Pasaulio snukerio čempionato dvikova pirmadienį buvo nutraukta, kai vienas iš protestuotojų užlipo ant stalo ir save bei stalą apibarstė oranžiniais milteliais. Vyriškis nutraukė pirmadienio dvikovą tarp Roberto Milkinso ir Joe Perry.

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 6:50 PM, atnaujinta Apr 19, 2023, 6:39 AM

Kita protestuotoja bandė prisiklijuoti prie snukerio stalo, prie kurio žaidė Markas Allenas ir Fanas Zhengyi, bet ją sustabdė teisėjas Olivieris Marteelis.

Vėliau Pietų Jorkšyro policija sulaikė vyrą ir moterį.

R.Milkinso ir J.Perry varžybos buvo nukeltos dėl incidento ir bus atnaujintos antradienį vakare, o M.Allenas ir F.Zhengyi savo kovą pratęsė po 40 minučių.

Protestuotojai vilkėjo marškinėlius, kurie leido suprasti, jog jie atstovauja klimato kaitos aktyvistų grupei „Just Stop Oil“. Pastaroji vėliau paskelbė internete, jog prisiima atsakomybę už čempionato sutrikdymą.

R.Milkinsas ir J.Perry varžėsi prie pirmojo snukerio stalo, kai vyras įžengė į žaidimo aikštės zoną, užšoko ant ir stalo, atsiklaupė ant kelių, o po to ištuštino apelsinų spalvos miltelių maišelį.

Tuo pat metu ant gretimo stalo moteris bandė prisiklijuoti prie jo, tačiau protestuotoją sustabdė teisėjas, pagavęs moterį traukiant klijus.

„Just Stop Oil“ aktyvistų grupė yra sutrikdžiusi daugybę sporto renginių – neseniai keli nariai bandė prisirakinti prie vartų stulpų per Anglijos „Premier“ lygos rungtynes.

Jorkšyro policija pranešė sulaikiusi 30 metų vyrą ir 52 metų moterį, įtariamus nusikalstama veika.

Po pergalės prieš F.Zhengyi 10:5 anglų čempionas M.Allenas BBC sakė: „Manau, kad buvau paskutinis žmogus visoje arenoje, kuris suprato, kas vyksta, nes buvau susikoncentravęs ties smūgiu, kurį ruošiausi atlikti.

Išgirdau trenksmą, maniau, kad jis sklinda nuo kito stalo. Tada apsisukau ir pamačiau, kad ropščiasi ant stalo moteris“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.