EUROLYGA 2023

NATO kariškių dėmesys Kauno maratonui: jų varžysis net 200

Sekmadienį Laikinosios sostinės gatves užtvindys daugiatūkstantinė bėgikų minia: šiame mieste vyks 11-asis „Kauno Akropolio maratonas“.

 Kauno maratonas<br> Elijaus Kniežausko nuotr.
 Kauno maratonas<br> Elijaus Kniežausko nuotr.
 Kauno maratonas<br> Elijaus Kniežausko nuotr.
 Kauno maratonas<br> Elijaus Kniežausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 20, 2023, 4:28 PM

Jėgas įvairiose distancijose išbandys 34 valstybių atstovai, tarp kurių bus atvykėlių iš tolimiausių pasaulio kampelių kaip Prancūzijos Gviana, Japonija ar Venesuela. Beje, bėgikai iš egzotinių šalių gali užfiksuoti istoriškai greičiausius laikus – dalies Kenijos bėgikų asmeniniai pasiekimai geresni už Kauno trasos rekordus.

„Mūsų tikslas buvo pagerinti 2019 metų rekordą, kada dalyvių skaičius buvo 4500. Panašu, kad šiemet to įgyvendinti nepavyks, bet esame labai netoli. Smagu, kad likus kelioms dienoms iki renginio pavyko išparduoti jau dvejų distancijų registracijas – vadinasi, poreikis yra didelis“, – komentavo „Kauno Akropolio maratono“ projektų vadovas Gytis Šumskas.

Tarp dalyvių kauniečiai išvys ir prieš trejus metus išgarsėjusią nigerietę Dayo Akinbodę, kuri siaučiant pandemijai maratoną įveikė savo namų balkone. Beje, svarbiausiose Laikinosios sostinės bėgimo varžybose dalyvaus net 200 NATO kariškių.

„NATO kariai visada noriai dalyvauja Kauno maratone. O tie kariškiai, kurie nebėga, patys įrengia vandens stotelę ir visaip palaiko bėgimo dalyvius. Labai smagu, kad NATO kariai taip stipriai įsitraukė į visą renginį“, – teigė G.Šumskas.

Tuo tarpu agresorių valstybių Rusijos bei Baltarusijos bėgikams varžytis Kaune ir toliau draudžiama.

„Vieningai sakėme, kad esame prieš karinius veiksmus Ukrainoje, todėl Rusijos ir Baltarusijos piliečiai negali dalyvauti „Kauno Akropolio maratone“, nebent jie turi leidimą gyventi Lietuvoje. Nediskriminuojame pagal tautybę, bet rusams ir baltarusiams dalyvauti neleidžiame“, – sakė G.Šumskas.

Praėjusiais metais Kaune sužibėjo Remigijus Kančys, visą maratono distanciją įveikęs per 2 val. 17 min. 17 sek. – greičiau nubėgti 42,195 km Lietuvoje vykusiose varžybose nėra pavykę jokiam lietuviui. Šiemet R.Kančys Laikinosios sostinės gatvėmis nebėgs, tačiau maratoną bandys įveikti jo auklėtinė, Lietuvos 100 km bėgimo rekordininkė Gitana Akmanavičiūtė bei pirmojo Kauno maratono nugalėtoja Sada Bukšnienė.

Tarp dalyvių galima išvysti Londono olimpinių žaidynių dalyvį gimnastą Roką Guščiną, o 10 km bėgs Rio de Žaneiro žaidynėse Lietuvos garbę gynusi maratonininkė Vaida Žūsinaitė-Nekriošienė.

„Su dideliais užmojais judame į priekį ir norime įtraukti vis daugiau bėgimo entuziastų, ypač iš užsienio. 11-asis „Kauno Akropolio maratonas“ yra atsinaujinęs tiek vizualiai, tiek kitais aspektais“, – dalyvauti kvietė G.Šumskas.

Bėgikų startas ir finišas vyks Kauno Rotušės aikštėje. Maratono ir pusmaratonio varžybų pradžia – sekmadienį 8.30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.