EUROLYGA 2023

Bokso vadovas rusas U. Kremliovas kumščiu grūmoja pasauliui: „Kol kas tai tik įspėjimas“

Pasaulinei bokso federacijai (IBA) vadovaujantis Vladimiro Putino gerbėjas rusas Umaras Kremliovas visus, kurie reikalauja neleisti startuoti tarptautinėje arenoje rusų atletams, pavadino visuomenės atstumtaisiais ir paskelbė karą Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC).

V.Putinas ir U.Kremliovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V.Putinas ir U.Kremliovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2023, 9:09 AM, atnaujinta May 2, 2023, 9:22 AM

Tarptautinės bokso federacijos prezidentas U.Kremliovas pareikalavo, kad jo organizacijai būtų grąžinta teisė rengti olimpinių žaidynių atrankos turnyrus.

Rusijos agresoriaus vadovo V.Putino gerbėjas taip pat išreiškė palaikymą savo tautiečiams, kuriuos IBA, nepaisydama karo Ukrainoje ir skelbiamų sankcijų, be jokių apribojimų sugrąžino į varžybas – rusų boksininkai IBA varžybose gali startuoti su savo vėliava ir himnu.

U.Kremliovas visas savo tezes pareiškė duodamas interviu propagandiniam Rusijos sporto kanalui „Match TV“.

Į IBA vadovo postą ne itin švariais metodais perrinktas rusas Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC) pagrasino „rimtais sprendimais“, o visus, kurie kalba apie draudimą rusams startuoti tarptautinėje arenoje išvadino „visuomenės atstumtaisiais“. Tai sakydamas jis rodė kumštį.

„Sukūrėme specialią grupę susirašinėjimui su Tarptautiniu olimpiniu komitetu. Mūsų pagrindinė užduotis – turnyrai.

Pasaulio čempionatai yra pagrindiniai visų planetos boksininkų renginiai. Ir, žinoma, olimpinės žaidynės – sakau aiškiai, kad mes ginsime boksą nuo norų jį išbraukti iš olimpiados sąrašų.

Neleisime tiems visuomenės atstumtiesiems pažeisti sporto taisyklių, sporto kultūros.

Boksas yra olimpinio judėjimo įkūrėjas. Kol kas tai yra įspėjimas. Po to seks rimti sprendimai. Neturėtų likti jokių sporto valdininkų, kurie norėtų iš bet ko atimti vėliavą ar himną arba išbraukti sporto šaką iš olimpiadų. Turime plėtoti sportą“, – sakė įsijautęs į gelbėtojo vaidmenį U.Kremliovas.

Kol pasaulis ginčijasi dėl Rusijos sugrąžinimo į olimpines žaidynes, IBA bokso federacija atvėrė Rusijos sportininkams visas duris ir leido jiems kovoti ringe net net su savo vėliava – po moterų čempionato Delyje seks gegužę vyksiantis vyrų čempionatas.

Ruso valdoma organizacija pareiškė, kad IOC sprendimas neįtraukti moterų ir vyrų pasaulio čempionatų į olimpinės kvalifikacijos sistemą buvo „nepriimtinas“ ir „prieštarauja bokso principams“.

IBA tvirtino, kad čempionatai bus „pagrindinėmis kvalifikacijos varžybomis“ pagal savo kriterijus ir juose bus dalinami kelialapiai į žaidynes.

IOC atkirto pakartodamas, kad IBA nedalyvaus organizuojant 2024 m. Paryžiaus olimpiados bokso atranką ir finalinį turnyrą, atėmusi iš jų teises dėl netinkamo organizacijos valdymo bei dopingo skandalų.

Maža to, boksas greičiausiai bus galutinai išbrauktas iš 2028 metų vasaros olimpinių žaidynių, jei situacija nesikeis.

Kai kurios šalys jau svarsto kurti alternatyvią tarptautine bokso organizaciją be rusų ir baltarusių.

Anksčiau JAV paskelbė apie pasitraukimą iš IBA. Prieš tai Jungtinės Karalystės, Nyderlandų, Vokietijos, Filipinų, Švedijos ir JAV atstovai paskelbė apie Pasaulio bokso tarptautinės federacijos (WBIF) sukūrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.