EUROLYGA 2023

Th. Bachas rėžė be užuolankų: „Imamės visų pastangų, kad rusai ir baltarusiai grįžtų į tarptautines varžybas“

Pavasario pradžioje Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomas Bachas patvirtino naujuosius rekomendacinius įstatus, kurie atvėrė kelius Rusijos ir Baltarusijos sportininkams, kaip neutraliems atletams, varžytis tarptautinėse kovose.

Th.Bachas.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Th.Bachas.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2023, 3:16 PM

Šį kartą Kinijos naujienų agentūrai „Xinhua“ IOC galva kalbėjo be užuolankų ir rėžė, kad šiuo metu yra dirbama ties klausimu, kuris sugrąžintų šalių agresorių sportininkus į tarptautines arenas su jų pasais.

„Imamės visų pastangų, kad įvykdytume olimpinio judėjimo misiją, kad į tarptautines varžybas Rusijos ir Baltarusijos sportininkai grįžtų su tarptautiniais pasais.

Glaudžiai bendradarbiaujame su tarptautinėmis federacijos, kurios yra atsakingos už varžybų organizaciją. Tikimės, kad šių šalių sportininkai Paryžiaus olimpinėse žaidynėse galės dalyvauti su neutraliu statusu“, – teigė T.Bachas.

Primename, kad IOC vykdomoji valdyba kovo mėnesį rekomendavo leisti individualiems sportininkams iš Rusijos ir Baltarusijos grįžti į tarptautinį sportą, jei jie nepalaikys invazijos į Ukrainą.

Nors daugelio valstybių, įskaitant ir Lietuvą, toks IOC sprendimas netenkino, tačiau nemaža dalis sporto federacijų jau pasinaudojo šia rekomendacija ir sugrąžino šalių agresorių atletus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.