EUROLYGA 2023

Lietuviai teisėjaus Čempionų lygos favoritų ketvirtfinalio rungtynėms

EHF Čempionų lygoje trečiadienį prasideda ketvirtfinaliai. Labiausiai intriguojančia ketvirtfinalyje laikoma „THW Kiel“ ir „Paris Saint-Germain“ rankininkų dvikova. Pirmosioms šios poros ketvirtfinalio rungtynėms Vokietijoje teisėjaus Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis.

EHF Čempionų lygos ketvirtfinalyje teisėjaus Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis. <br> EHF nuotr.
EHF Čempionų lygos ketvirtfinalyje teisėjaus Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis. <br> EHF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2023, 6:03 PM

Lietuvos teisėjų porai tai bus jau šeštosios Čempionų lygos rungtynės šį sezoną. V. Mažeika ir M. Gatelis šį sezoną jau teisėjavo „THW Kiel“ komandai rungtynėse su titulą ginančia „Barcelona“.

Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynėms V. Mažeika ir M. Gatelis teisėjaus antrą kartą karjeroje. Pirmą kartą lietuviai švilpė 2015–2016 m. sezono ketvirtfinalio rungtynėse tarp „Flensburg-Handewitt“ ir Kielcų „Vive“. Nuo 2007 m. Čempionų lygoje teisėjaujanti Lietuvos pora iš viso atkrintamosiose varžybose teisėjavo šešis kartus.

Praėjusį sezoną V. Mažeika ir M. Gatelis trečią kartą karjeroje švilpė antro pagal pajėgumą klubų turnyro – Europos lygos finalinio ketverto varžybose. Per savo karjerą lietuviai taip pat teisėjavo net aštuoniuose pasaulio čempionatuose – keturiuose vyrų ir keturiuose moterų bei trijuose Europos vyrų rankinio čempionatuose.

„THW Kiel“ ir „Paris Saint-Germain“ rankininkų keliai susikirto ir praėjusio sezono Čempionų lygos ketvirtfinalyje. Net 16 mln. eurų biudžetą turintis turtingiausias pasaulyje PSG rankinio klubas turėjo pripažinti Vokietijos komandos pranašumą minimaliu skirtumu 30:30 ir 32:33.

Kitame trečiadienį vyksiančiame ketvirtfinalyje kaimyninės Lenkijos Plocko „Wisla“ susitiks su Vokietijos čempionu „Magdeburg“ klubu. Ketvirtadienį kita Lenkijos komanda Kielcų „Vive“ Vengrijoje žais su „Veszprem“, o Danijos „Gudme“ mes iššūkį čempionei „Barcelona“ komandai.

Lietuviai šį sezoną teisėjavo ir EHF Čempionių lygos ketvirtfinalio rungtynėms. „Esbjerg“ ir Bukarešto CSM rankininkių susitikimui teisėjavo Tomas Barysas ir Povilas Petrušis.

Čempionių lygoje jau paaiškėjo finalo ketverto dalyvės, kurios varžysis Budapešte vyksiančiose turnyre. Pusfinalyje finalo ketverto šeimininkė Budapešto „Ferencvaros“ komanda susitiks su „Esbjerg“. Kitas Vengrijos klubas Dėro „Audi“ kovos su čempionių titulą ginančiomis Kristiansando „Vipers“ rankininkėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.