EUROLYGA 2023

Netikėtai sėkmingai žaidę kazachai po bulitų palaužė Norvegiją

Suomijoje ir Latvijoje penktadienį startavo pasaulio ledo ritulio čempionatas, kuriame kaunasi 16 stipriausių planetos rinktinių. Šiose varžybose neliko rusų ir baltarusių komandų, kurios yra išbrauktos iš turnyro sąrašų dėl praėjusiais metais šių valstybių pradėto karo prieš Ukrainą.

Norvegijos ir Kazachstano rinktinių mačas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Norvegijos ir Kazachstano rinktinių mačas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vengrijos ir Danijos rinktinių mačas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vengrijos ir Danijos rinktinių mačas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-05-13 19:02, atnaujinta 2023-05-13 19:03

Šeštadienį savo pirmąjį mačą Suomijos Helsinkio „Nokia“ arenoje žaidė Vengrijos ir Danijos ledo ritulininkai. Pastarieji pasižymėjo stabilumu – per kėlinį mušė po vieną įvartį ir nugalėjo vengrus 3:1 (1:0, 1:0, 1:1).

Du įvarčius vengrams pelnė danas Nikolajus Ehlersonas.

Rygoje santykius aiškinosi Kazachstano ir Norvegijos komandos. Nors norvegai pastoviai buvo priekyje, galiausiai trečiame kėlinyje kazachai pasinaudojo turima kiekybine persvarą ir Nikita Michailis išlygino rezultatą 3:3.

Pasibaigus trims kėliniams ekipos žaidė 5 min. pratęsimą, tačiau ir jis nedavė vaisių. Teko komandoms mušti bulitus. Mušę po 6 kartus ekipos pelnė po vieną įvartį.

Lemiamas buvo septintoji bulitų serija: norvegai neįmušė, o kazachų žaidėjas Romanas Starčenka pelnė įvartį ir ūjo ekipa šventė pergalę 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 0:0, 2:1).

Čempionato A grupėje žaidžia JAV, Švedija, Vokietija, Suomija, Danija, Prancūzija, Austrija ir Vengrija, o B grupėje – Kanada Čekija, Slovakija, Latvija, Šveicarija, Norvegija, Kazachstanas ir Slovėnija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.