EUROLYGA 2023

Paryžiuje – apie Europos žaidynes: liko tik mėnuo, bet dar ne visi klausimai atsakyti

Olimpinė čempionė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė praėjusią savaitę dalyvavo Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOC) Vykdomojo komiteto posėdyje. Pagrindinė Paryžiuje (Prancūzija) vykusio renginio tema – pasiruošimas trečiosioms Europos žaidynėms.

 EOC viceprezidentė Daina Gudzinevičiūtė.<br> LTOK nuotr.
 EOC viceprezidentė Daina Gudzinevičiūtė.<br> LTOK nuotr.
 EOC viceprezidentė Daina Gudzinevičiūtė.<br> LTOK nuotr.
 EOC viceprezidentė Daina Gudzinevičiūtė.<br> LTOK nuotr.
 EOC viceprezidentė Daina Gudzinevičiūtė.<br> LTOK nuotr.
 EOC viceprezidentė Daina Gudzinevičiūtė.<br> LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

ltok.lt

2023-05-15 07:30, atnaujinta 2023-05-15 07:34

„Pasiruošimas Europos žaidynėms Lenkijai tapo tikru iššūkiu, kuriam įtakos turėjo ir pandemija, ir karas. Nors žaidynės jau kitą mėnesį – organizatoriai dar ne į visus klausimus gali atsakyti.

Kolegos iš Lenkijos dirba labai intensyviai, todėl tikiuosi, kad renginiui bus pasiruošta tinkamai, o žaidynės praeis sklandžiai“, – sakė EOC viceprezidentė D. Gudzinevičiūtė.

Lietuvos rinktinei Krokuvoje (Lenkija) vyksiančiose Europos žaidynėse atstovaus rekordinė rinktinė – 126 sportininkai.

Šis skaičius artėjant renginiui dar gali augti.

Į Europos žaidynes vyks tokios sudėties Lietuvos rinktinė: 46 lengvosios atletikos, 13 regbio, 10 baidarių ir kanojų sprinto, 4 kanojų slalomo, po 8 šiuolaikinės penkiakovės, bokso ir 3×3 krepšinio (moterų ir vyrų komandos), 7 fechtavimosi, 4 padelio teniso, 3 kalnų dviračių, po 2 BMX dviračių, šaudymo, tekvondo, šuolių į vandenį, šaudymo iš lanko, bei po 1 badmintono, stalo teniso, breiko ir tekbolo atstovą. Penktadienį paaiškėjo, kad į žaidynes vyks ir triatlono atstovė.

Žaidynės vyks birželio 21 – liepos 2 dienomis.

„Paryžiuje su kolegomis dar kartą pasidžiaugėme, kad Europai pavyko išlaikyti vertybinę poziciją ir nei Rusijos, nei Baltarusijos sportininkų žaidynėse nebus“, – sakė D. Gudzinevičiūtė.

EOK Vykdomojo komiteto posėdyje taip pat aptartas pasiruošimas Europos jaunimo vasaros olimpiniam festivaliui. Liepą renginys vyks Maribore (Slovėnija).

„Ir sportininkų, ir LTOK laukia labai intensyvi vasara. Į olimpinius renginius vešime net tris Lietuvos rinktines. Komanda stipriai ruošiasi ir vasarą atostogų neplanuoja“, – kalbėjo D. Gudzinevičiūtė.

Rugpjūtį Lietuva pirmą kartą dalyvaus ir pasaulio paplūdimio čempionate.

LTOK vadovė Paryžiuje taip pat susitiko su Lietuvos ambasadoriumi Prancūzijoje Nerijumi Aleksiejūnu. Neoficialaus susitikimo metu kalbėta apie Paryžiaus pasiruošimą olimpinėms žaidynėms, miesto niuansus.

Paryžiuje šią savaitę taip pat vyko 43-asis seminaras, skirtas nacionaliniams olimpiniams komitetams. Jo metu kolegos iš skirtingų valstybių dalijasi patirtimi, iššūkiais ir sprendimo būdais. Vienas pagrindinių seminaro klausimų šiemet – pasiruošimas 2024 m. Paryžiaus olimpinėms žaidynėms. Lietuvai renginyje atstovavo LTOK olimpinio sporto direktorius ir olimpinės misijos vadovas Einius Petkus.

Renginyje Paryžiuje taip pat įteiktas prestižinis Piotro Nurowskio apdovanojimas, skiriamas geriausiam Europos jaunajam sportininkui. Šį kartą geriausia Europos žiemos sporto atlete tapo ledo ritulininkė iš Slovakijos Nela Lopušanova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.