EUROLYGA 2023

R. Federeris papasakojo gerbėjams apie tai, ko ilgisi ir kuo mėgaujasi „išėjęs į pensiją“ Užsiminė ir apie ateities planus

Nei Rogeris Federeris, nei Rafaelis Nadalis šiemet nežais Atvirajame Prancūzijos teniso čempionate – R.Federeris baigė karjerą, o R.Nadalis praleis turnyrą, nes dar nėra pilnai atsigavęs po klubo sąnario traumos. Legendinis Šveicarijos tenisininkas pareiškė, kad jam bus gaila neišvysti savo buvusio pagrindinio varžovo Paryžiuje ir atsakė į gerbėjų klausimus apie savo pasitraukimą bei ateities planus.

R. Federeris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R. Federeris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2023, 10:01 PM

41-erių R.Federeris sako, kad jam „trūks“ R.Nadalio „French Open“ turnyre ir kad ispano rezultatas jame yra „vienas neįtikimiausių per visą sporto istoriją“.

36 metų R.Nadalis laiku neatsigavo po traumos, todėl negalės apginti savo titulo Paryžiuje. Jis yra 14 kartų Didžiojo kirčio (angl. „Grand Slam“) čempionas, o nuo pirmojo pasirodymo „French Open“ turnyre 2005 m. jo pergalių ir pralaimėjimų skaičius yra neįtikėtinas – 112–3.

R.Nadalis šešis kartus žaidė su R.Federeriu „French Open“ turnyre ir visus kartus laimėjo, įskaitant keturis finalus.

Per socialinio tinklo „Twitter“ klausimų ir atsakymų pokalbį R.Federeris buvo paklaustas apie tai, kad R.Nadalis šiemet nežais Paryžiuje.

„Taip, man trūks matyti jį žaidžiantį, – sakė 20 kartų „Grand Slam“ turnyrų nugalėtojas. – French Open + Rafaelis Nadalis = vienas neįtikimiausių rezulatatų visų sporto šakų istorijoje.“

R.Federeris „French Open“ turnyrą laimėjo tik kartą 2009 m., finale įveikęs švedą Robiną Soderlingą.

Kai praėjusį rugsėjį R.Federeris užbaigė savo tenisininko karjerą, buvo kalbama, kad jis netrukus gali pradėti dirbti teniso komentatoriumi, tačiau jis sako, kad „šiais metais komentuoti neplanuoja“.

Jis taip pat papasakojo apie tai, ko labiausiai pasiilgo ir kuo labiausiai mėgaujasi pasitraukus iš teniso.

„Šiuo metu jaučiuosi puikiai. Labiausiai pasiilgau spontaniškos vakarienės su draugais turo metu po mačo ar treniruotės ir, žinoma, didelių stadionų, sirgalių ir jaudulio. Buvo daugybė smulkmenų, kurios, nežinojau, kad sukelia tiek daug streso, kurios tiesiog atkrito, o tai tikrai šaunu. Tarsi nuo pečių nukrito svoris“, – sakė šveicarų teniso legenda.

R.Federeris taip pat užsiminė apie galimą sugrįžimą į kortus žaisti parodomųjų mačų.

„Ateityje norėčiau žaisti parodomąsias varžybas, o jei taip, vėl atvykti į Pietų Ameriką būtų nuostabu“, – sakė jis.

Jis atsisakė atsakyti, kas bus kitas pirmą kartą „Grand Slam“ turnyre ATP turnyre laimėjęs tenisininkas, sakydamas: „Hmmmm... ant kieno pečių turėčiau numesti toną spaudimo ir streso?“

Paklaustas, kuris Vimbldono titulas yra jo mėgstamiausias, R.Federeris atsakė: „Visi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.