EUROLYGA 2023

2024-ųjų metų pasaulio vyrų IB diviziono ledo ritulio čempionatas bus surengtas Lietuvoje

Šiandien vykusiame Tarptautinės ledo ritulio federacijos kongrese priimti sprendimai dėl būsimų pasaulio čempionato šeimininkų. Kovoje dėl galimybės rengti pasaulio vyrų ledo ritulio čempionatą Lietuvos kandidatūra nukonkuravo Kiniją ir iškovojo teisę rengti IB diviziono turnyrą.

 hockey.lt nuotr.
 hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2023, 12:38 PM

Pasaulio vyrų IB diviziono ledo ritulio čempionatas bus surengtas Vilniuje balandžio 27 – gegužės 3 dienomis. Priminsime, jog į IB divizioną po penkių metų pertraukos nusileidę lietuviai varžysis su Ukrainos, Kinijos, Estijos, Nyderlandų ir Ispanijos rinktinėmis.

Paskutinį kartą Lietuvoje pasaulio vyrų čempionatas buvo rengtas 2018 metais Kaune, kai lietuviai iškovojo auksą ir kelialapį į aukštesnio rango turnyrą. Vilniuje pasaulio čempionatas buvo rengtas du kartus: 2009 ir 2014 metais.

Kongreso metu paaiškėjo ir kitų lietuvių rinktinių laukiančių pasaulio čempionatų šeimininkės. Priminsime, jog lietuviai teikė paraiškas rengti ir pasaulio moterų bei jaunių čempionatus, bet teisės rengti šias pirmenybes atiteko kitoms šalims.

Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė kovo 11–17 dienomis vyks į Zagrebą (Kroatija), Lietuvos jaunimo iki 20 metų rinktinė gruodžio 11–17 dienomis kausis Didžiojoje Britanijoje, o jaunių rinktinė kovo 14–20 dienomis vyks į Taliną (Estija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.