EUROLYGA 2023

Ukrainos tenisininkė priekaištauja kolegoms dėl tuščių žodžių apie karą jos šalyje

Ukrainos tenisininkė Elina Svitolina (WTA-192) pareiškė, jog teniso pasaulis vengia svarbių klausimų karo Ukrainoje atžvilgiu, o šaliai skiriami tik tušti žodžiai, nepalaikantys kenčiančių žmonių.

 E. Svitolina<br> AFP/Scanpix nuotr.
 E. Svitolina<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-30 11:28

28 metų kadaise trečioji pasaulio raketė buvo nustojusi žaisti netrukus po Rusijos invazijos į Ukrainą praėjusių  metų vasarį.

Tenisininkė į kortus grįžo šių metų balandį po vaiko gimimo, tačiau sakė esanti nusivylusi tuo, ką per teniso kovas išgirdo Ukrainos klausimu.

„Nežinau kaip gražiau pasakyti, bet kalbama daug niekingų ir tuščių dalykų, vietoj to, kad turėtume susitelkti į pagrindinę įvykių priežastį.

Daugeliui Ukrainos žmonių reikia pagalbos ir paramos, o mes sutelkiame dėmesį į daugybę dalykų, pavyzdžiui, tuščius žodžius, tuščius dalykus, kurie niekuo nepadeda“, – po pirmojo savo mačo „Roland Garros“ turnyre sakė E.Svitolina.

Ukrainietė Marta Kostiuk (WTA-39) sekmadienį 3:6, 2:6 nusileido baltarusei Arynai Sabalenkai (WTA-2).

Po pralaimėjimo M.Kostiuk atsisakė paspausti ranką varžovei ir paragino šią užimti asmeninę poziciją prieš karą, sakydama, kad ji turi pareigą pasisakyti dėl turimo tenisop pasaulyje statuso. Už tokius žodžius Ukrainos tenisininkė buvo nušvilpta Paryžiaus kortuose.

Nepaisant Ukrainoje vykdomo karo, Rusijos ir Baltarusijos žaidėjai ir toliau gali varžytis turnyruose kaip neutralūs sportininkai.

„Noriu pakviesti visus susitelkti į pagalbą ukrainiečiams, padėti vaikams, padėti moterims, kurios neteko vyrų.

Mes nepastebime pagrindinio dalyko, kad žmonėms šiuo metu kaip niekad reikia pagalbos. Vaikai praranda tėvus, žmonės netenka savo kūno dalių.

Mums trūksta pagrindinio dalyko. Kalbame apie nieką. Na, čia tušti, visiškai tušti žodžiai. Jie nepadeda“, – kalbėjo E.Sabalenka.

E.Sabalenka „Grand Slam“ serijos turnyrą Prancūzijoje pradėjo 6:2, 6:2 nugalėdama Martina Trevisan (WTA-24).

Gegužės 27 dieną E.Svitolina triumfavo Strasbūre vykusiame turnyre, o jame laimėtą piniginį prizą padovanojo Ukrainos vaikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“