EUROLYGA 2023

Rankinio Čempionių lygos finale kovos Norvegijos ir Vengrijos klubai

Budapešto „Ferencvaros“ rankininkės sekmadienį bandys atimti stipriausios Europos komandos vardą iš du praėjusius sezonus Čempionių lygoje triumfavusios Kristiansando „Vipers“. „Ferencvaros“ ir „Vipers“ šeštadienį įveikė pusfinalio varžoves ir iškovojo teisę žaisti svarbiausias moterų rankinio sezono rungtynes.

 ​Budapešto „Ferencvaros“ rankininkės<br> AFP/Scanpix nuotr.
 ​Budapešto „Ferencvaros“ rankininkės<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2023, 10:48 PM

Čempionių lygos pusfinalyje Budapešto „Ferencvaros“ paskutinėmis akimirkomis palaužė „Esbjerg“ komandą 30:29 (13:17). Kristiansando „Vipers“ nedideliu skirtumu, bet gana užtikrintai įveikė Djoro „Audi“ ekipą 37:35 (23:18).

Pastarasis rezultatas nevisai atspindėjo rungtynių eigą. „Vipers“ didžiąją mačo dalį žaidė daug geriau, o pirmajame kėlinyje pirmavo net 20:13. „Audi“ sukruto tik rungtynėms baigiantis. Djoro komanda paskutinę minutę sumažino atsilikimą iki vieno įvarčio 35:36, bet laiko neužteko.

Daug dramatiškiau klostėsi kitos rungtynės. Tiesa, ir jose iš pradžių solidžiau žaidė skandinavės – antrojo kėlinio pradžioje „Esbjerg“ pirmavo 18:13. Tačiau „Ferencvaros“ ne tik spėjo pavyti, bet ir išsiveržė į priekį 29:27. Nors Esbjergo komanda po to vėl sugrąžino lygsvarą, paskutinėmis akimirkomis pergalę Budapešto ekipai įspūdingu tolimu metimu išplėšė vokietė Emily Bolk.

„Ferencvaros“ pirmą kartą žaidžia Čempionių lygos finalo ketverte, kuris tradiciškai rengiamas Vengrijos sostinėje Budapešte.

Tuo tarpu „Vipers“ jau įprato 20 tūkstančių vietų turinčiuose Budapešto rankinio sporto rūmuose skinti pergales. Kristiansando komanda į finalą pateko trečius metus iš eilės. Užpernai „Vipers“ finale įveikė „Brest-Bretagne“ ekipą, pernai lemiamose rungtynėse nugalėjo „Audi“ komandą ir sekmadienį sieks trečiojo iš eilės titulo.

Pastaroji komanda, kuriai Čempionių lygoje pavyko triumfuoti triskart paeiliui, buvo „Audi“. Djoro ekipa svarbiausią žemyno prizą iškovojo 2017, 2018 ir 2019 metais.

Pusfinalis

Kristiansando „Vipers“ – Djoro „Audi“ 37:35 (23:18). Roberts 8, Jerabkova 7, Viachireva 5 / Oftedal 11, Gros 9.

Budapešto „Ferencvaros“ – „Esbjerg“ 30:29 (13:17). Malestein 7, Bolk 6, Lekič 5, Klujber 5 / Mork 7, Reistad 7, Ingstad 6.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.