EUROLYGA 2023

Europos čempionato auksą iškovoję jaunieji penkiakovininkai: „Patikėkite, buvo, ką veikti“

„Dėl šio medalio dirbome daug, todėl džiaugiamės. Tai turėjo būti gera treniruotė prieš individualius startus, bet dabar turime aukso medalius“, – sakė Europos jaunių (U19) šiuolaikinės penkiakovės čempionate vaikinų estafetėse aukso medalius iškovoję Lukas Gaudiešius ir Nojus Chmieliauskas (treneris Artūras Kalininas).

 Lukas Gaudiešius ir Nojus Chmieliauskas<br> organizatorių nuotr.
 Lukas Gaudiešius ir Nojus Chmieliauskas<br> organizatorių nuotr.
 Europos čempionato auksą iškovoję jaunieji penkiakovininkai: „Patikėkite, buvo, ką veikti“<br> organizatorių nuotr.
 Europos čempionato auksą iškovoję jaunieji penkiakovininkai: „Patikėkite, buvo, ką veikti“<br> organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 4, 2023, 10:41 AM

Lietuviai iš viso surinko 1362 taškus (fechtavimas – 232, plaukimas – 314, ekstremalus kliūčių ruožas – 267, „Laser Run“ – 549). Sidabrą iškovojo prancūzai Karlas Furderer ir Dupuy Leriche Nathanas (1362), bronza atiteko italams Matteo Bovenzi ir Denisas Dagavriloaie (1327).

„Jau fechtavimo rungtyje pastebėjome, kad viskas visai neblogai sekasi, o vėliau jau viskas gavosi savaime“, – sakė N. Chmieliauskas.

Jau prieš estafečių rungtį buvo kalbama, kad lietuvių komanda – realiausia pretendentė kovoti dėl aukščiausios prabos medalių.

„Spaudimą pradėjau jausti būtent po fechtavimo, kuomet buvome treti, – nusijuokė L. Gaudiešius. – Vėliau, kai pradėjome bėgti, supratau, kad nebus labai sunku. Tik šiek tiek užtrukau šaudykloje. Kiek susivėliau“.

Tačiau L. Gaudiešius sugebėjo atitrūkti nuo persekiotojų ir N. Chmieliauskas bėgti pradėjo labai neskubėdamas.

„Tiesą pasakius, mačiau, su kuo man teks lenktyniauti, kuomet perimsiu estafetę. Žinojau, kad prancūzas labai stipriai bėga. Stresiuko buvo. Visi sako, kad turėjome didelę persvarą, tačiau galime paskaičiuoti – keturios klaidelės šaudyme ir viskas būtų apsivertę aukštyn kojomis. Patikėkite, buvo, ką veikti“, – sakė N. Chmieliauskas.

Tačiau jėgų įspūdingai peršokti finišo liniją dar buvo likę.

„Reikėjo tam pasilikti šiek tiek jėgų, – nusijuokė sportininkas. – Nemeluosiu, dieną prieš su Luku dar kalbėjome, kaip reikėtų finišuoti, jei bėgsime dėl aukso. Norėjome padaryti tai, ko dar niekas nėra padarę. Svarstėme peršokti, svarstėme lįsti po juosta. Gal kiti pasakys, kad per daug savimi pasitikime, bet mes daug dirbome ir treniravomės, todėl tikėjomės medalio“.

Priminsime, kad Europos jaunių šiuolaikinės penkiakovės čempionate estafetėse lietuviai iškovojo tris komplektus medalių: U17 amžiaus grupėje bronza pasipuošė Džiugas Klevas ir Liutauras Valeika bei Emilija Ulinauskaitė ir Emilija Nedzveckaitė, auksu šeštadienio vakarą pasipuošė N. Chmieliauskas ir L. Gaudiešius.

Europos jaunių pirmenybės vyksta vyks iki birželio 8 dienos Druskininkuose. Sekmadienį jaunieji šiuolaikinės penkiakovės talentai pradėjo individualias varžybas. Finalai vyks birželio 6–7 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.