EUROLYGA 2023

Ypatingame Baltijos šalių šaudymo čempionate triumfavo lietuvis

Naujo formato Baltijos šalių šaudymo į skriejančius taikinius varžybų nugalėtoju tapo vilnietis Virgilijus Grybė. Jis savaitgalį laimėjo „Baltic Open Sporting“ dviejų dienų turnyrą „Ievas Siers“ šaudykloje Vecbebriuose (Latvijoje), kurio metu taip pat vyko iškart trijų Baltijos valstybių čempionatai pagal FITASC sportingo taisykles.

Varžybų akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Varžybų akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2023, 12:45 PM

„Visiškai naujos varžybos visiškai naujoje šaudykloje. Atmosfera puiki, taikiniai – labai sudėtingi, parengti labai profesionaliai. Smagu, kad jau pirmą dieną pavyko atsiplėšti nuo varžovų. Antra diena buvo sunkesnė, nes pasikeitė oras, pakilo vėjas, ėmė lyti. Džiaugiuosi, kad Lietuvai iškovojau pirmąją vietą bendroje įskaitoje“, – sakė akademijos „VG Shooting Academy“ įkūrėjas ir šaudymo treneris V. Grybė.

Artimiausią varžovą – estą Siimą Suvi – numušęs 186 taikinius lietuvis aplenkė net 12 taškų. Trečiąją vietą po papildomos šūvių serijos iškovojo Kipro šaulys Lefkios Miltiadoy, kuris padėjo suprojektuoti sudėtingas taikinių trajektorijas. Jis numušė 174 iš 200 skriejančių taikinių. Be Lietuvos, Latvijos ir Estijos šaulių varžybose taip pat dalyvavo Kipro, Suomijos ir Austrijos atstovai – iš viso 150 šaulių.

Iš Lietuvos į varžybas Latvijoje Veteranų klasifikacijoje antrąją vietą „Baltic Open Sporting“ varžybose užėmė lietuvis Rūtenis Paukštė, numušęs 147 lėkšteles ir 6 taškais nusileidęs estui Viktorui Beregovui.

V. Grybė taip pat tapo ir Lietuvos sportingo čempionu. Antrąją vietą absoliučioje šalies čempionato įskaitoje iškovojo Tomas Sujeta (165 taškai), trečiąją – Edgaras Daukša (164). Šis šaulys laimėjo pirmąją vietą B klasifikacijoje, o C grupės nugalėtoju tapo Saulius Jančys, iššovęs 122 taiklius šūvius. Tačiau tam taip pat prireikė papildomos šūvių serijos, per kurią 15:11 jis pranoko trečioje vietoje likusį Irmantą Mačiulį.

„Važiavome ne tik dalyvauti, tačiau ir pasisemti tokių varžybų organizavimo patirties. Kitąmet tokias varžybas planuojame rengti Lietuvoje, „Ehunt“ šaudymo centre Švenčionyse. Tikrai joms pribrendome ir turime labai gerų šaudyklų su puikia tokiam sportui išvystyta infrastruktūra. Lietuvoje FITASC sportingo disciplina, ne tik „Compak Sporting“ vis labiau populiarėja“, – sakė Lietuvos sportingo federacijos prezidentas Laurynas Jucius.

Sportingo rungties dalyviai šaudo į skriejančius taikinius įvairaus reljefo teritorijoje, skrydžių trajektorijos bei atstumai neribojami, o taikinio skrydis šauliui parodomas tik vieną kartą, treniruočių nebūna. Tai – sudėtingesnė rungtis, nes taikinio laukiama neprisidėjus ginklo, o taikytis galima pradėti tik pamačius skriejantį taikinį.

Šaudymas į skriejančius taikinius, dar vadinamas šaudymu į molinius balandžius, susideda iš įvairių rungčių, kai į specialiais aparatais paleistus taikinius, pagamintus iš trapios ekologiškos medžiagos, yra šaudoma lygiavamzdžiu šautuvu, užtaisytu smulkiais šratais. Šis sportas yra labai demokratiškas, šaulių amžiaus diapazonas labai platus – nuo 12 metų vaikų iki meistrų, kurie yra perkopę 75 metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.