EUROLYGA 2023

Stulbinantis Šimtmečio bokso kovos prizinis fondas – T. Fury ir O. Usykas maudysis piniguose

Ilgai laukta ir kol kas dar neįvykusi sunkaus svorio kategorijos boksininkų kova tarp brito Tysono Fury ir ukrainiečio Oleksandro Usyko kaitina tiek organizatorių, tiek ir gerbėjų aistras. Paskelbta, kiek galėtų užsidirbti boksininkai, jei jie galiausiai sudėliotų visus mačo akcentus ir žengtų į ringą.

 Tysonas Fury ir Oleksandras Usykas<br> lrytas.lt koliažas
 Tysonas Fury ir Oleksandras Usykas<br> lrytas.lt koliažas
 Tysonas Fury ir Oleksandras Usykas<br> Scanpix.com nuotr.
 Tysonas Fury ir Oleksandras Usykas<br> Scanpix.com nuotr.
 Tysonas Fury ir Oleksandras Usykas<br> Scanpix.com nuotr.
 Tysonas Fury ir Oleksandras Usykas<br> Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 8, 2023, 3:45 PM

Jau dabar kalbama, kad „Čigonų baronu“ save tituluojantis britas (33 kovos, 0 pralaimėjimų, 1 lygiosios, 24 nokautai) ir ukrainietis O.Usykas (20–0–0, 13 nokautų) susikauti dėl penkių čempionų diržų turėtų ateinančią žiemą Saudo Arabijoje, apie tai rašo britų „The Telegraph“.

Kaip skelbia dienraštis, kovos rengėjai boksininkus vilioja 150 mln. JAV dolerių priziniu fondu. Net jei daryti prielaidą, kad O.Usykas ir vėl sutiktų su 30 proc. prizinio fondo dalimi, tai ukrainietis gautų 45 mln. dolerių atlygį.

Pažymima, kad kovos organizatoriai iš Saudo Arabijos yra neoficialiai pateikę sąlygą, kad su kiekvienu boksininku derėsis atskirai.

Taip pat „The Telegraph“ priminė, kad T.Fury dar negavo oficialaus pasiūlymo iš arabų pusės. Tas pats kol kas yra ir su brito tautiečiu Anthony Joshua (24–3–0, 22 nokautai), kuris šią žiemą surengs mega kovą su amerikiečiu Deontay Wilderiu (43–2–1, 42 nokautai).

Tiek T.Fury, tiek ir O.Usykas jau derėjosi dėl akistatos ir penkių čempionų vardo. Brito komanda iš pradžių nesutiko su WBO, WBA, IBO ir IBF nugalėtojo titulą turinčio O.Usyko atstovų pasiūlyta piniginio pyrago dalybų tvarka – pagal ją T.Fury būtų tekę 60 proc. pajamų už kovą, o O.Usykui liktų 40 proc.

Galiausiai, „Reuters“ paskelbus , WBC čempionas 34-erių T.Fury sutiko kautis gaunant 70 proc. pajamų, o O.Usykui turėjo atitekti 30 proc. premijos.

Tačiau 36-erių O.Usykas turėjo tam tikrą prašymą arba ultimatumą – jis pareikalavo iš 34 metų brito premijos pervesti 1 mln. eurų Ukrainos kariuomenei ir tautai, taip pat po vieną procentą į dieną pridėti prie jo premijos, jei kova bus užtempiama dėl brito kvailiojimų ir nevyks numatytu laiku.

Mūšis ringe turėjo vykti balandžio 29 dieną Vemblio stadione, tačiau dėl šio reikalavimo buvo atšauktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth